Menü

Waliczky Tamás a Prima Primissima Díj 2019 jelöltjei között

19 • 10 • 31PUNKT

A Prima Prima Primissima alapítvány publikálta idei jelöltjeinek a listáját. 10 kategóriában 30 jelölt kap díjat, minden kategóriában három közül választják ki az alapítvány Kuratóriumának tagjai és a VOSZ kibővített elnöksége a Primissimákat, akik 15 millió forint, a Primák pedig 5 millió forint jutalomban részesülnek. Emellett a közönség is szavazhat a Közönségdíj jelöltjére, aki 15 millió forintot vihet majd haza.

0103

Waliczky Tamás: Képzelt kamerák, Velencei Biennále, Magyar Pavilon, 2019, kiállítás enteriőr. Fotó: Rosta József

Idén a képzőművészet kategóriába Bak Imre és Lovas Ilona mellé bekerült Waliczky Tamás is, mégpedig teljes joggal. Waliczky képviseli, a Ludwig Múzeum szervezésében, idén Magyarországot az. 58. Velencei Biennálén. Munkássága elismeréseként számos nemzetközi díjat nyert, legfontosabb ezek közül az 1989-ban a linzi Ars Electronica Golden Nica díja a komputergrafika kategóriában. A művészt Magyarországon a Molnár Ani Galéria képviseli. Legutóbbi kiállítását is a galériában láthattuk 2018. július 4. és szeptember 29. között, Kamerák és más optikai eszközök címmel.

0103

Waliczky Tamás: Ortografikus kamera, 2017. © Ludwig Múzeum

Csak emlékeztetőül, 2018-ban a képzőművészet kategóriában Korniss Péter kapta a Primissima Díjat, míg a Primát Katona Szabó Erzsébet textilművész és Maurer Dóra.