Hírek

Fotográfus tehetségkutatót indít a BBC

A nálunk Sütimester néven futó The Great British Bake Off című műsor kirobbanó angliai sikerén felbuzdulva egy újabb tehetségkutatót indít a BBC. Ezúttal az ország legjobb, legügyesebb és legkreatívabb fotográfusait keresik az epizódokban.

Tovább

Válogatás a Sony World Photography Awards idei díjnyertes képeiből

A díjazottak között megtalálhatjuk a NASA fotógyűjteményéből született izgalmas projektet, a Kenyában pusztító sáskajárás megdöbbentő képeit, többszörös expozícióval készült kísérleti munkákat, a bejrúti kikötőben történt hatalmas robbanás utáni pillanatokat megörökítő fotókat vagy éppen a Las Vegasban dolgozó transzvesztitákat bemutató Drag Queen Cowboys című portrésorozatot is.

Elhunyt Alice Springs, Helmut Newton felesége

Elhunyt Alice Springs, Helmut Newton felesége 21 • 04 • 12Baki László June Browne ausztrál modell, színésznő és divatfotográfus 1923. június 3.-án született Melbourne-ben. Színésznőként hivatásos művészneve June Brunell volt, és tehetségét jól mutatja, hogy 1956-ban elnyerte a legjobb színésznőnek járó Erik Kuttner-díjat, amelyet a kiemelkedő melbourne-i színházi teljesítményének köszönhetően vehetett át. June Browne 1947-ben ismerkedett […]

Benkő Imre kapta az idei Fotóriporteri Életműdíjat

A Fotóriporteri Életműdíjat 2018-ban a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ alapította a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporteri Szakosztályának szakmai partnerségével, a díjat 2021-ben a kuratórium egyhangú döntése alapján Benkő Imre fotográfus kapta.

Közel százmillió forintot várnak egyetlen fényképért a Christie’s legújabb árverésén

A Photographs című élő aukción összesen 139 fényképet árvereznek majd el, melyeket jelentős 20. századi fotográfusok, köztük Diane Arbus, Richard Avedon, Henri Cartier-Bresson, Robert Mapplethorpe és Irving Penn készítettek, de olyan kortárs művészek képei is szerepelnek az aukcióra kerülő tételek között, mint William Eggleston, Nan Goldin, Sally Mann, Thomas Ruff és Hiroshi Sugimoto.

Botrány a Magnum Photos-nál

2020 augusztusában komoly aggodalmak merültek fel az amerikai fotóügynökség és érdekképviseleti szervezet, a Magnum Photos archívumával kapcsolatban. Az ügynökség online gyűjteményében számos, fiatalkorúakat ábrázoló kép kapcsán merült fel jogsértés gyanúja.

Válogatás a FOAM Talent 2020 tehetségkutató döntőseinek sorozataiból

A FOAM Talent tehetségkutató 19 döntősének fotósorozatai őszinte és nyers korképet rajzolnak ki az elmúlt évek történéseiről. Mindezek mellett a fotográfia formanyelvének újabb és újabb megoldásait is láthatja a befogadó, érezheti a fotográfia határainak elmosódását és az intermedialitás aktív jelenlétét.