Hírek

Tóth József Füles reklámfotói

Tóth József Füles többszörös díjazott karikaturista, fotográfus, reklám- és illusztrációs fényképész. Reklámfotói, plakátjai az 1960-as évektől kezdve határozták meg a magyar társadalom vizuális tartalomfogyasztását. Eheti galériánkban 1962 és 1970 között készített reklámfotóiból válogattunk.

Tovább

Urbanlights: Utcakiállításon láthatók a MOME friss diplomásainak munkái

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfus-tervező alapképzésén nemrég diplomázó 11 művész egy különleges projekttel áll a budapesti közönség elé, hiszen az eddigi tradíciókat megszakítva ezúttal kilépnek a galériák által biztosított hagyományos kiállítások komfortzónájából és nyilvános helyszíneken, egy tágabb közönség, az utca emberei között népszerűsítik a kortárs fotóművészet értékeit, illetve jelentőségét.

The Family of Man – egy monumentális kiállítás története

Az ember családja (The Family of Man) fotókiállítást első alkalommal 1955-ben a New York-i Modern Művészetek Múzeumában mutatták be január 24. és május 8. között és összesen 270 ezren látták. A nagy érdeklődésre való tekintettel New York után az Egyesült Államok több városában is bemutatták, majd a ’60-as években további 37 országba utaztatták a képeket.

Megvannak a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója új tagjai

Megvannak a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója új tagjai 27 • 07 • 20Punkt A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója (FFS) 1977-ben alakult a Magyar Fotóművészek Szövetségének (MFSZ) tagozataként. Az idén 43 éves szervezet célja a pályakezdő fotográfusok, fotográfiát alkalmazó képzőművészek munkáinak bemutatása, és a fotográfia elméleti, történeti kérdéseivel foglalkozó fiatal szakírók ismereteinek, szakmai felkészültségének fejlesztése, tevékenységének népszerűsítése. Az […]

Főszerepben a kortárs fotográfia az idei GARTEN programjában

Idén augusztusban második alkalommal nyitja meg kapuit Lovason a GARTEN, a Resident Art Budapest kortárs képzőművészeti bázisa. Az idei program különlegessége, hogy a fesztiválon kiemelt helyet foglal el a kortárs fotográfia, a pódiumbeszélgetések során alkotói, kereskedelmi és gyűjtői szempontok is előkerülnek.

Meghosszabbították Maurer Dóra kiállítását a londoni Tate-ben

Maurer Dóra kiállítása az eredeti tervek szerint 2020. július 20-ig tartott volna nyitva, ám a Covid19-járvány miatt a magyar művész kiállítása is több hónapra bezárt. Jó hír viszont, hogy július végén ismét megnyitja kapuit a Tate Modern, Maurer Dóra önálló kiállítását pedig 2021. január 24-ig meghosszabbították. Ráadásul a kiállítás ingyenesen látogatható.

Újabb fiatal magyar fotós szereplése a Paris Photón

Idén Bede Kincső, a MOME hallgatója került be azon szerencsések közé, akiknek munkáit nagy méretben is láthatják Párizs lakosai és turistái a Gare du Nord vasútállomáson, illetve magán a Paris Photón is kiemelt művészként, dedikált helyen szerepelnek, november 12 és 15 között bemutathatják portfóliójukat a Grand Palais épületében.

A Pride alkalmából online kiállításon tekinthetők meg Peter Hujar képei

Hujar az 1970-es és a ’80-as évek elején a New York-i művészek, zenészek, írók és előadók egyik vezető alakjává vált. A East Village ikonjaitól: Greer Lankton és Ethyl Eichelbergertől a belvárosi értelmiségig, Susan Sontagtól Fran Lebowitzig, szupersztároktól a legendás művészekig mindenkit megörökített, a Pace Gallery július 14-ig megtekinthető online kiállítása Hujar képeit egyfajta “szerelmeslevélben” foglalja össze.

Kate Winslet főszereplésével film készül Lee Miller egykori haditudósítóról

Lee Millerről, az egykori fotómodellből lett háborús fényképészről szóló filmet terveznek Kate Winslet főszereplésével. A jelenleg Lee munkacímen futó független alkotás végigkíséri Miller életét, ahogy fotóriporterként felkeresi a második világháború frontvonalait és küldetésre indul a Harmadik Birodalom rejtett igazságainak feltárására.

Sorozat készül Tarkovszkij életéről

A Variety beszámolója szerint sorozatot forgatnak Andrej Tarkovszkij életéről, a rendező nem más mint a mai orosz színház és film egyik legjelentősebb kortárs alkotója, Kirill Szerebrennyikov rendező és forgatókönyvíró.

Árverés a Bristolban

36. régi fényképezőgép-árverését rendezte Bécsben a Leitz Photographica Auction cég a hétvégén. A rendezők átvették a WestLicht ilyenirányú tevékenységét és a wetzlari debütálás után a tavalyi – szerintük bevált – helyszínnél maradtak. A patinás bécsi Bristol Szálló különtermébe invitálták az érdeklődőket, akiket vaskos, nyomtatott katalógussal, a 425 tétel leírásával és jó minőségű fotóival tájékoztattak.