Szemle

Mikro- és makro Odüsszeiák

“A rituálék és intézmények, a tudás és az identitások, a fonémák, a pigmentek, a pixelek, az ízek, az osztályok, a nemek, vagy az etnikai hovatartozás mind-mind migrálnak az időben és a térben.”

Tovább

Rohadt csendélet, spirituális kenyér

“Ha éhes vagy egyél! Nem is kérdés. De mit, mennyit, miből és honnan? Na ezek már annál nagyobb dilemmák napjainkban! Pontosan ezekre a kérdésekre reflektál a 2019-es krakkói Fotóhónap központi kiállítása.”

Nagyregény az MNG-ben

“…a kiállítás a plakátján és a katalógus címlapján szereplő, magát egy erdei kapufán viccesen lógázó család is az én múltam, abban is ott van az a furcsa, összetett, nem fájdalommentes érzés, esetenként felismerés, amit a magyar privátfotók által felmutatott tükörképben látunk. “

Ember a borotvákkal

Gerhes Gábor olyan, mint a Brüsszeli Bibliográfiai Intézet! Érdemes elolvasni, miért is?!

Egy otthon pillérei

“A Hollandiában élő művész gyermeke születése után otthon maradva, csupán az alvási idők rövid félóráiban tudott az alkotással foglalkozni. Ezeket a röpke harminc perceket pedig arra használta, hogy valamelyik helyiségben, a rendelkezésre álló és őt körülvevő tárgyakból szobrokat épített…”

Menedék acéllemezből és pornóból

“A politika és közélet folyton a figyelmünkre vadászik, miközben mi kizárni próbálunk, csak végül pont arra válunk immunissá, amire nem kellene, ami iránt valóban felelősségünk van. “

Varrógép és közlekedési baleset: Uki 2019

Már négy éves az Ukkmukkfukk Zinefeszt. Idén csak a magyar színtérre koncentrált, de ugyanolyan színvonalas volt, mint mindig. Hasított az FFS, a MAMA books, a DEPOSIT, és a frissen alakult alua.co. Alig várjuk a jövő évet!