Interjú

5kérdés – Fabricius Anna

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Fabricius Anna Pécsi József- és Derkovits Gyula-ösztöndíjas multimédia művészt kérdeztük.

5kérdés – Haris László

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Haris László Balogh Rudolf-díjas magyar fotóművészt, érdemes művészt kérdeztük.

Viszont én nem akartam a sötétben maradni – Interjú Kovalovszky Dániellel

Kovalovszky Dánielt több alkalommal díjazták a Magyar Sajtófotó Pályázaton, kétszer elnyerte a Pictures of the Year International Competiton (POYi) díjait, részesült Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíjban és Budapest Fotográfiai Ösztöndíjban, valamint elnyerte a Junior Príma Díjat is. 2018-ban a Capa-nagydíj ösztöndíjasa volt. Életútjáról, művészetéről, munkamódszeréről és legújabb terveiről is beszélgettünk vele.

5kérdés – Vadászi Zoltán

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Vadászi Zoltán fotográfust kérdeztük.

5kérdés – Várhelyi Klára

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Várhelyi Klára Balogh Rudolf-díjas fotóművészt kérdeztük.

Tovább

A precíz tervezés biztonságérzetet ad, az intuitív döntések pedig bizonyosságot – Interjú Rédling Hannával

Rédling Hanna a Pécsi József fotográfiai ösztöndíj második évfolyamába lépett idén, és a When The Water Is Stirred című sorozatával debütált a pályázat kiállításán. A sorozatait egymáshoz kapcsoló összefüggésekről, az installációs megoldásairól, a munkamódszeréről, valamint az alkalmazott és autonóm fotográfiai világáról beszélgettünk vele.

5kérdés – Szász Lilla

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Szász Lilla fotóművészt kérdeztük.

5kérdés – Minyó Szert Károly

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Minyó Szert Károly szabadkézi fotográfust, képzőművészt kérdeztük.

5kérdés – Szabó Judit

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Szabó Judit fotóművészt kérdeztük.

5kérdés – Szombat Éva

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Szombat Éva fotóművészt kérdeztük.