Interjú

5kérdés – Fejér Ernő

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Fejér Ernő Balogh Rudolf- és Kondor Béla-díjas fotó- és grafikusművészt kérdeztük.

Tovább

5kérdés – Hamarits Zsolt

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Hamarits Zsolt Balogh Rudolf-díjas fotóművészt kérdeztük.

5kérdés – Tombor Zoltán

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Tombor Zoltán fotográfust kérdeztük.

5kérdés – Balla András „aBalla”

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Balla Andrást, kertművészt, Balogh Rudolf-díjas fotográfust kérdeztük.

A hazugság keresése – Interjú Esterházy Marcellel

Esterházy Marcell a Képző Intermédia szakán végzett 2003-ban, majd évekig Marseille-ben és Párizsban élt és alkotott. Factum című nemrégiben megnyitott kiállítása illeszkedik az alkotó eddigi praxisába, mégis új tematikákat és megközelítéseket is beemel. Intézményi és mediális kérdésekről, a munkamódszeréről és az elmúlt év rá gyakorolt hatásairól beszélgettünk.

5kérdés – Gaál Zoltán

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Gaál Zoltán fotóriportert kérdeztük.

5kérdés – Kovalovszky Dániel

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Kovalovszky Dániel fotóriportert, fotóművészt kérdeztük.

5kérdés – Révész Tamás

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Révész Tamás Balázs Béla-díjas magyar fotóművészt, fotóriportert, egyetemi tanárt kérdeztük.

Tovább

5kérdés – Riskó Gáspár

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Riskó Gáspár fotográfust kérdeztük.

5kérdés – Apáti-Tóth Sándor

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Apáti-Tóth Sándor fotóművészt kérdeztük.

5kérdés – Schäffer Zsuzsa

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Schäffer Zsuzsa fotográfust kérdeztük.

A kortárs fotónak nem kellene mindig ennyire brutálisnak, nehéznek és szomorúnak lennie – interjú Hodosy Enikővel

Hodosy Enikő (1987) a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett 2016-ban. Töltött időt Párizsban és Brüsszelben is, jelenleg Budapesten él. Rendszeresen kiállít itthon és külföldön egyaránt. 2020 óta vezetőségi tagja a Fiatal Fotóművészek Stúdiójának. Munkái főként társadalompszichológiai kérdések mentén tematizálódnak. 

5kérdés – Barta Zsolt Péter

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Barta Zsolt Péter fotóművészt kérdeztük.

5kérdés – Gerhes Gábor

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Gerhes Gábor Munkácsy Mihály-díjas képzőművészt kérdeztük.