Interjú

5kérdés – Molnár Ágnes Éva

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Molnár Ágnes Éva fotóművészt kérdeztük.

Tovább

„Az őszinteség vagy annak hiánya elképesztően érződik egy anyagon.” – Interjú Móricz-Sabján Simon fotóriporterrel

Móricz-Sabján Simon fotóriporter és dokumentarista fotográfus. Munkáját még az ezredfordulón, a klasszikus fotórovatok idéjén kezdte, azóta is aktív és eredményes fotográfusi pályát tudhat magáénak. Munkáit általában a hosszú távú, éveken át készülő, gondosan összeállított és társadalmilag érzékeny fotóriportok jellemzik.

5kérdés – Gáti György

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Gáti György fotóművészt kérdeztük.

„Minél többet megismersz a világból, annál többet látsz” – interjú Martinkó Márkkal

Martinkó Márk jelenléte jó ideje folyamatos a kortárs fotográfia berkeiben, most a Fotóhónap2021 keretein belül a MyMuseum Galleryben megrendezett, Gaia című kiállítás kapcsán kerestük fel. Az alkotó több különböző médiummal van jelen a művészeti színtéren. Beszélgettünk vele fotográfia és videóművészet határairól, látás és tudás közötti összefüggésekről és fontos társadalmi kérdésekről is.

5kérdés – Pecsics Mária

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Pecsics Mária fotóművészt kérdeztük.

5kérdés – Fejér Zoltán György

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Fejér Zoltán György fotóművészt, a Magyar Fotóművészek Szövetségének Életműdíjasát (2011) kérdeztük.

5kérdés – Szabó Dezső

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Szabó Dezső képzőművészt kérdeztük.

5kérdés – Dobokay Máté

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Dobokay Máté képzőművészt kérdeztük.

5kérdés – Papp Elek

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Papp Elek fotóművészt kérdeztük.

Tovább

5kérdés – Katharina Roters

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Katharina Roters fotográfust kérdeztük.

„Az életmű fogalma egyáltalán nem érdekel” – interjú Dezső Tamással

Dezső Tamás a fényképezést autodidakta módon sajátította el. 2001-től 2004-ig fotóriporterként dolgozott, majd szabadúszó fotográfusként. Fényképeit számos meghatározó médiumban publikálták, többek között a Time, a The New York Times, a National Geographic, a British Journal of Photography hasábjain. A San Franciscó-i Robert Koch Gallery és a londoni The Photographers’ Gallery képviseli. A világ számos művészeti vásárán – mint a The Armory Show, a Paris Photo, az EXPO Chicago, az AIPAD Photography Show New York, a Photo London, az Unseen Amsterdam – állították már ki alkotásait.

5kérdés – Urbán Ádám

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Urbán Ádám Balogh Rudolf-díjas fotográfust kérdeztük.

5kérdés – Biró Dávid

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Biró Dávid vizuális művészt kérdeztük.

5kérdés – Barakonyi Szabolcs

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Barakonyi Szabolcs fotóriportert kérdeztük.