Menü

Döntött az ismeretlen összetételű zsűri, megvannak a Derkó ösztöndíjasok

20 • 02 • 13PUNKT

Ha máshonnan nem is, a Műcsarnok oldaláról, a Derkó 2020 / Képzőművészeti ösztöndíjasok pályázati kiállítása névsorának mai megjelenésekor megtudhattuk, idén ki részesült a Derkovits Gyula Képzőművészeti Ösztöndíjban.

A díj a pályakezdő művészek komoly lehetősége a viszonylag háborítatlan alkotómunkára, ugyanis 35. életévüket be nem töltött, „dokumentálhatóan önálló művészeti tevékenységet” folytató alkotók pályázhatnak az egy évig folyósított havi 200 ezer forintos ösztöndíjra. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kinevezett, a MANK Nonprofit Kft. által működtetett, 10 főből álló szakértői kuratórium bírálja el a pályázatokat, amely döntése értelmében idén is 26 alkotó kapta meg a lehetőséget.

0103

Derkó 2019, Műcsarnok. Fotó: MANK

2020-ban Almásy Ivor, Ámmer Gergő, Berkes Ádám Csanád, Bernáth Dániel, Éles Lóránt, Gosztola Kitti, Gúgyela Tomás, Gulyás Andrea Katalin, W. Horváth Tibor, Jagicza Patrícia Linda, Kincses Előd Gyula, Kiss Dániel, Kopacz Kund László, Máriás István, Melkovics Tamás, Nagy Karolina, Paráda Zoltán, Révész Anna, Rózsa Luca Sára, Schuller Judit Flóra, Sipos Boglárka, Süveges Rita, Szabó Franciska, Szabó Menyhért, Sztruhár Zsuzsa és Tranker Kata nyerte el az ösztöndíjat, és munkáik február 21-től április 19-ig láthatók a Műcsarnokban.