Menü

Sorozat készül Tarkovszkij életéről

20 • 06 • 18Punkt

A Variety beszámolója szerint hamarosan sorozatot forgatnak Andrej Tarkovszkij életéről, melyet a mai orosz színház és film egyik legjelentősebb kortárs alkotója, Kirill Szerebrennyikov rendező és forgatókönyvíró egy moszkvai produkciós céggel, a Hype Filmmel együtt készít majd el.  A sorozat egyik producere, Ilya Stewart szerint Tarkovszkij ikonikus remekművei nagymértékben befolyásolták a filmművészetet, és a mai napig végtelen inspirációt jelentenek minden filmes generáció számára. "Kiváltság és megtiszteltetés, hogy folytathatjuk együttműködésünket Kirill Szerebrennyikov íróval és rendezővel, akinek egyedi elképzelései vannak a sorozattal kapcsolatban."

 

0103

Polaroid by Andrei Tarkovsky, 1979-84 © Андрей Тарковский/Ultreya, Milano

0103

Andrej Tarkovszkij munka közben. Forrás: The Criterion Collection

 

Az orosz filmrendező 2018-as Nyár című filmje - melyet szintén a Hype Filmmel közösen készített - a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be, hatalmas kritikai sikert aratva. 2016-os Mártírok című drámája egy vallási fanatikus tinédzserről szól, a magyarhangya filmforgalmazó oldalán jelenleg is megtekinthető.

A sorozat bemutatásáról egyelőre nincs pontos információ, de kíváncsian várjuk, hogy a rendező milyen megoldásokkal mutatja majd be Tarkovszkij fotográfiai tevékenységét.