Címke: Urban Photo Awards

Damian Lemaski: Kassa alig ismert szegénytelepe, a Lunik IX

Damian Lemaski lengyel szabadúszó fotóriporter 2008-ban végzett a varsói Európai Fotóművészeti Akadémián. Lemaskit elsősorban az emberek és a világban elfoglalt helyünk érdekli – különösen a társadalom perifériájára szorult csoportok vonatkozásában. Portrésorozata Kassa Lunik IX elnevezésű kerületében készült az ott élő gyerekekről és tizenévesekről.

Tovább

„A szép dolog sosem tökéletes.” – Jonathan Jasberg: Kairó mélyén – a piramisokon túl

Kairó egy olyan város, amelyet közel száz évvel ezelőtt a „világ legszebb városának” neveztek, viszont ma már olyan városnak tűnik, ahol a látogatók a piramisok és a nagy múzeumok rövid megtekintése után gyorsan elhagynak. A háttérként szolgáló összetett és gyakran kaotikus Kairó városán keresztül Jonathan munkája ebben a projektben ugyanilyen összetett képek gyűjteménye, amelyek olyan őszinte, mindennapi jeleneteket ábrázolnak, amelyek gyakran inkább kérdéseket vetnek fel, mintsem egyértelmű válaszokat adnának.

Alain Schroeder: Thai box harcos gyerekek – URBAN Photo Awards 2022

Mindenki története hasonló: a gyerekek arról álmodnak, hogy egyszer majd a tévében harcolnak, házat építenek szüleiknek és megvédik közösségük büszkeségét, miközben az edzőtermek tulajdonosai, az edzők és a családok nagyban függenek a bevételüktől.

20 fotó az URBAN Photo Awards 2022 fotópályázat legjobb képeiből

Massimiliano Faralli, Alain Schroeder, Sakulchai Sikitikul és Jonathan Jasberg az idei év nyertesei. A győzteseket és munkáikat az URBAN Photo Awards eseményén, a trieszti Museo Revoltella előadótermében, a Triest Photo Days 2022 fesztiválon tartott ünnepségen mutatták be.

A Hová lettek a madarak? című album nyerte el az URBAN Photo Awards legjobb könyvének járó fődíját

„Nicolas St-Pierre munkája egy mesteri és találékony fotografikus nyelven előadott intellektuális fantázia. Jól fotografált, szépen megkomponált képek, kifogástalan utómunkával.” – fogalmazott Francesco Cito, az URBAN Photo Awards zsűrijének elnöke, aki a legjobb könyvnek járó fődíjat Nicolas St-Pierre kanadai fotográfus számára Where Have The Birds Gone? című kötetéért adta át.