Címke: fotófesztivál

A fotográfia európai ünnepe – megnyílt a 10. EMOP Berlin, Németország legnagyobb nemzetközi fotográfiai fesztiválja

Tizedik alkalommal, március 2 és 31. között rendezik meg Németország legnagyobb nemzetközi fotográfiai fesztiválja, a 10. EMOP Berlin – European Month of Photography rendezvénysorozatát. A Berlinben és Potsdamban látható mintegy száz kiállítást különböző rendezvények, díjátadók, pódiumbeszélgetések, szakmai találkozók és filmvetítések kísérik.

Tovább

„A fényképezés egy privát, magányos élmény” – Jessica Lange, a fotográfus

A The Planche(s) Contact Deauville Photography fesztivál lidei díszvendégének legutóbbi sorozata, a Highway 61 egyfajta tisztelgés annak az útvonalnak, amelyen Lange számtalanszor haladt át gyermekkorában. A 61-es autópálya Minneapolistól északkeletre indul, és 2575 kilométer hosszan fut nyolc államon át egészen New Orleansig.

A fotó elérhetővé tétele – Válogatás az Indiai Fotófesztivál kiállításainak képeiből

Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az Indiai Fotófesztivál, a dél-ázsiai régió legmeghatározóbb és legnagyszabásúbb fotóeseménye. A kifejezetten nem profitorientált nemzetközi rendezvény egyhónapos keretében színes eseményekkel készülnek a rendezők: többek között lesznek kiállítások, beszélgetések, vetítések, workshopok, mesterkurzusok és könyvbemutatók.

25. alkalommal nyitja meg kapuit a világ első számú fotográfiai vására, a Paris Photo

A Paris Photo 25. kiadása ezúttal is három szektor köré szerveződik. A fő szektorban 134 galéria mutatkozik be 29 országból, köztük 18 olyan galéria, mely elsőként szerepel a Paris Photo kiállítóinak listáján. Itt láthatók majd az Einspach Fine Art & Photography, a TOBE Gallery és a Vintage Galéria által képviselt művészek munkái is.

Világhírű magyar fotográfus munkái is láthatóak a 32. pozsonyi Fotóhónapon

Pozsony novemberben hagyományosan a Fotóhónap fesztiválé. Idén már 32. alkalommal tekinthetik meg az érdeklődők a szlovák és külföldi művészek egyéni és csoportos kiállításait. Az 1991-ben alapított, nemzetközi hírű Month of Photography a legnagyobb szlovák fotó- és képzőművészeti fesztivál az országban.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend Szlovéniában a Kranj Foto Fest

A tavalyi sikeres premier után, idén 2022. augusztus 24. és szeptember 25. között kerül megrendezésre Szlovéniában a második Kranj Foto Fest, mely számos kiállítással, előadással, vetítéssel, workshoppal és egy portfolio review-val várja az érdeklődőket.

Válogatás a 10. BredaPhoto Fesztivál kiállításainak képeiből

Idén tizedik alkalommal rendezik meg 2022. szeptember 8. és október 23. között a Benelux államok legnagyobb nemzetközi fotóbiennáléját, a BredaPhoto Fesztivált, ahol a kiállítások mellett színházi előadások, filmestek, interaktív workshopok és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket.

Az objektív újrafókuszálása: középponttól a peremig – a Magnum Photos első filmfesztiváljáról

A filmek és a hozzájuk kapcsolódó diskurzusok etikai kérdéseket, az alulreprezentáltság és az objektív mögötti pozícióval járó felelősség kérdéseit járták körül. A fesztiválon négy Magnum-fotográfus négy különböző helyszínen készült filmje volt látható: Khalik Allah az Egyesült Államokban, Chris Steele-Perkins a Szaharától délre fekvő Afrikában, Susan Meiselas Latin-Amerikában, Patrick Zachmann a Földközi-tenger térségében forgatott.

Tovább

18 fotó a Cortona On The Move fotófesztivál kiállításainak képeiből

Az idén tizenkettedik alkalommal megrendezett Cortona On The Move fesztivál célja a kortárs fotográfia terjesztése és népszerűsítése, új látásmódok és a vizuális kommunikáció eredeti formáinak keresése. Galéria rovatunkba a 2022. október 2-ig tartó fotófesztivál kiállításainak képeiből válogattunk.

Elstartolt az idei Rencontres d’Arles fotófesztivál

A fesztivált 1970-ben Lucien Clergue fotográfus, Michel Tournier író és Jean-Maurice Rouquette történész alapították, mára pedig Európa egyik legrangosabb fotó-eseményévé nőtte ki magát. A rendezvény nagy mértékben hozzájárult a fotográfia egyenrangú művészeti ágként való elismertetéséhez.

Válogatás a Łódź Fotofestiwal 2022 kiállításainak képeiből

A fesztivál idei hívószava a „közösség” lett, a különböző tárlatok és események pedig a következő kérdésekre igyekeztek választ találni: milyen értékek köré és hogyan hozzuk létre közösségeket a 21. században, és azok milyen szerepet töltenek be az életünkben? Bár a programok kidolgozásának megkezdésekor még más érzelmi töltete volt, a közelmúlt olyan eseményei, mint például az orosz-ukrán háború még aktuálisabbá tették ezeket a kérdéseket, hiszen a különböző egyesülések kulcsfontosságúvá váltak a válság túléléséhez.

Belfast Photo Festival 2022 – Nyári fotófesztivál-körkép III.

Ahogy a fesztivál honlapján is olvashatjuk: az idei rendezvényen bemutatott művek a fókuszpontok áthelyezésére ösztönöznek, új perspektívákat nyitnak a világra, amelyben élünk, a múltra, amelyet örököltünk, és valami teljesen újnak a határára vezetnek bennünket.