Címke: fotófesztivál

Garten Balaton – Fotókiállítások a Balaton északi partján

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Garten Balaton kortárs művészeti heteket, három észak-balatoni község, Lovas, Felsőörs és Csopak részvételével. A korábbi évektől eltérően idén először a kortárs fotó áll a rendezvénysorozat középpontjában.

PhotoIreland Fesztivál – Nyári fotófesztivál-ajánló VII.

Írország Nemzetközi Fotó- és Képkultúra Fesztiválját 2010-től rendezik meg, mely Írország fényképészeti tehetségeit ünnepli, valamint nemzetközi szakembereket és művészeket mutat be. Az idei tematika a táplálkozás köré épül.

Cortona On The Move Fesztivál – Nyári fotófesztivál-ajánló V.

Az idén tizenegyedik alkalommal megrendezett Cortona On The Move fesztivál célja a kortárs fotográfia terjesztése és népszerűsítése, új látásmódok és a vizuális kommunikáció eredeti formáinak keresése. Cortona egyedülálló hely, az etruszk város középkori története keresztezi a multimédia jelenét és jövőjét.

Arles-i Fotófesztivál 2021 – Nyári fotófesztivál-ajánló IV.

A több mint negyvenéves múlttal rendelkező Arles-i Fotófesztivál a francia Arles városába viszi el és sűríti össze a fotóvilág legfontosabb tendenciáit, újdonságait és művészeit. Az utóbbi idők megkerülhetetlen kérdéseire, a járvány okozta kihívásokra reflektáló, az ezekből a gondolatokból felépülő idei fesztiválprogram a még nem teljesen ki-, meg- és letisztult világunkba villant fel fényeket, újításokat és reménysugarakat.

PHotoEspaña 2021 – Nyári fotófesztivál-ajánló III.

A PhotoESPAÑA fesztivál ideje alatt Madrid és számos spanyolországi város a fotográfia centrumává válik minden évben. Az idei, huszonnegyedik alkalommal megrendezésre kerülő eseménysorozat ezúttal is kiállításokból, workshopokból, mesterkurzusokból, szakmai-professzionális programokból és különböző eseményekből áll össze.

Koppenhága Fotófesztivál 2021 – Nyári fotófesztivál-ajánló II.

A Koppenhága Fotófesztivál idén júniusban több mint harminc kiállítással készül az érdeklődők számára. A régió legnagyobb szabású fotófesztiváljának központi bázisa egy kiállítási térré alakított üres, elhagyatott tér Koppenhágában, azonban a fesztivál túlmutat a városon, és különböző, például svéd helyszínek is részét képezik a programnak.

Reggio Emilia, Köln, Montpellier – Tavaszi fotófesztivál-körkép II.

A tavaszi fotófesztiválokat bemutató sorozatunk második részében három európai városban megrendezésre kerülő nemzetközi fotófesztivált mutatunk be röviden olvasóinknak. A mostanra megszokott online események mellett ismét egyre nagyobb teret kapnak a személyesen látogatható kiállítások és programok nemcsak itthon, de Franciaországban, Németországban és Olaszországban is. 

Budapest, Vancouver, Párizs – Tavaszi fotófesztivál-körkép I.

Idén tavasszal, a művészeti élet újraéledésének egyik fontos jeleként számos fotófesztivál kerül megrendezésre világszerte. Többségük hibrid programmal készül, egyszerre szerveznek online és offline kiállításokat, valamint kapcsolódó eseményeket. A tavaszi fotófesztiválokat ismertető cikkünk első részében Budapest, Vancouver és Párizs kulturális eseményeire kalauzoljuk el az olvasót.

Független, kortárs, művészet – Kezdődik az OFF Biennále

Film, fotográfia, zene, építészet, objektek, akciók, köztéri hangséta, kiállítások, workshopok, gondolatkísérletek és közös tudásmegosztó platform is jellemzik a fesztivált, amelyet tavaly harmadik alkalommal rendezték volna meg, ám a 2020-as világjárvány miatt a szervezők egy évvel elhalasztották az eseményt.

Ha október, akkor Fotóhónap!

A Magyar Fotóművészek Szövetsége által szervezett, eddig jellemzően biennálé-rendszerben működő fesztivál, a Fotóhónap idén ritmust váltott, 2019 őszétől a megszokott kétéves szisztéma helyett évente kerül megrendezésre.