Címke: fotófesztivál

Válogatás a kortárs fotóművészet egyik legvitatottabb alkotójának képeiből

Immár 41. alkalommal rendezik meg az AIPAD szervezésében a The Photography Show eseményt New Yorkban, melyhez kapcsolódva ebben az évben az Etherton Gallery a Paris Galerie Baudoin Lebonnal együttműködve rendez egy kiállítást, amely az elmúlt 50 év egyik legfigyelemreméltóbb és legvitatottabb fotográfusát, Joel-Peter Witkint ünnepli.

Több mint 50 kiállítással indul a Budapest FotóFesztivál

A fesztiválhoz csatlakozó galériák és múzeumok kínálata idén is változatos programot ígér a látogatóknak. A kísérletező alkotásoktól, a festészet vizualitását megidéző képeken, a konceptuális és dokumentarista munkákon át a magángyűjtemények világáig kaphatunk átfogó képet a kortárs fotográfiáról.

Női fotográfusok és a tájfényképezés a fő téma a 2022-es Foto Wien Fesztiválon

2021-ben a pandémia miatt kimaradt, idén viszont újra sokszínű programokkal készül a Foto Wien fesztivál március 9–27. között, ahol több mint 140 kiállítás és 300, fotóhoz kötődő esemény várja a látogatókat. A fesztivál fő szervezője a Kunst Haus Wien, de mellettük más partnerszervezetek is részt vesznek a fesztivál kidolgozásában és megvalósításában.

Válogatás a 31. Szlovák Fotóhónap kiállításainak képeiből

2021. november 3 és 30. között rendezik meg a Szlovák Fotóhónapot, mely az 1991-es alapítása óta immár a 31. eseménysorozat. Szlovákia nemzetközileg is elismert, az ország egyetlen és legrégebbi – folyamatosan megrendezett – fotófesztiválja kifejezetten a fotográfiát és a vizuális művészetet állítja középpontba. Idén az esemény fő kiállítása a 2020-ban a La Gacilly Photo Festival részeként debütáló Viva Latina! című tárlat, ahol latin-amerikai kortárs fotóművészek munkái láthatók.

Megnyílt a 24. Paris Photo, a világ első számú fotográfiai vására

A világ első számú és huszonnegyedik alkalommal megrendezett fotográfiai vására és szakmai eseménye, a Paris Photo idén százhetvenhét kiállított művésszel várja a látogatókat november 11 és 14. között a párizsi Grand Palais ideiglenes, Jean-Michel Wilmotte építész által tervezett, ökotudatos Ephémère épületében.

Garten Balaton – Fotókiállítások a Balaton északi partján

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Garten Balaton kortárs művészeti heteket, három észak-balatoni község, Lovas, Felsőörs és Csopak részvételével. A korábbi évektől eltérően idén először a kortárs fotó áll a rendezvénysorozat középpontjában.