Címke: Gyenis Tibor

5kérdés – Gyenis Tibor

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Gyenis Tibor Munkácsy Mihály-díjas képzőművészt kérdeztük.

Tovább

Válogatás a Gyógyír című kiállítás képeiből

A Gyógyír című kiállítás kurátora, Gellér Judit, 2019 őszén nyolc alkotót kért fel arra, hogy válaszokat keressenek és új, elsősorban a fotográfia médiumával létrehozott alkotásokon keresztül vizsgálják és mutassák be a gyógyírt jelentő utakat, lehetőségeket napjainkban.

Ahol állunk – Megjegyzések Gyenis Tibor You are here könyve kapcsán

Ahol állunk – Megjegyzések Gyenis Tibor You are here könyve kapcsán 21 • 03 • 16Balázs Kata Gyenis Tibor You are here című, a Magyar Fotográfiai Múzeum kortárs sorozatában megjelent könyvét 2020 novemberében mutatták be a Mai Manó Házban. A tokba csúsztatható, kemény fedeles kötet első ránézésre reprezentatív albumnak, sőt egy kurátori válogatásban készült, a […]

Válogatás Gyenis Tibor You are here című albumának képeiből

Gyenis Tibor tájban végzett beavatkozásai, kihelyezett tárgyai, geometrikus megfontolások mentén hozták létre a fényképezés során létrejövő képeket, és a felkasírozott fotók hordozóanyagának megfaragása, adott részeinek kimetszése, hasonló formai sajátosságok mentén jött létre.

Milyen fotókiállításokat nézzünk júliusban?

Belföldi utazásaink remek kiindulópontja lehet egy kortárs tárlat, ezért megnéztük, melyek a legérdekesebb budapesti és vidéki lehetőségek a kortárs fotográfia kedvelői számára. Figyeljünk, mert bár sok helyen még a maszk sem kötelező, más helyeken viszont előre egyeztetett időpontban, a házirend betartása mellett adhatjuk át magunkat a műélvezetnek.