Címke: hírek

„Nem én választottam a fotográfiát, hanem az választott engem.” – Válogatás Ilse Bing képeiből

A párizsi Galerie Karsten Greve kiállítótereiben a német fotográfusnő, Ilse Bing képeit láthatják a látogatók. A Fényképek 1928–1935 című tárlat széleskörű válogatás a Frankfurtban és Párizsban 1928 és 1935 között készült képeiből, valamint a „Leica királynőjeként” is ismert fotográfusnő avantgárd kísérleteiből.

Tovább

PhotoIreland Fesztivál – Nyári fotófesztivál-ajánló VII.

Írország Nemzetközi Fotó- és Képkultúra Fesztiválját 2010-től rendezik meg, mely Írország fényképészeti tehetségeit ünnepli, valamint nemzetközi szakembereket és művészeket mutat be. Az idei tematika a táplálkozás köré épül.

Közösségi finanszírozással jelent meg Szalai Dániel Novogen című könyve

A sorozat egy kis magyarországi faluban készült, ahol teljesen izolált, steril körülmények között tartják az állatokat. A kezdeti nehézségek után, a fotográfus kitapasztalta, hogy miként lehet a legegyszerűbben mozdulatlanná tenni a csirkéket, és végül mintegy 7000 felvételből válogatta ki a Novogen sorozat 168 portréját.

55 éve került a mozikba Michelangelo Antonioni filmje, a Nagyítás

Michelangelo Antonioni, a modern filmművészet talán legfontosabb művésze 1966-ban mutatta be Nagyítás című alkotását. Az olaszországi korszakát lezárandó és művészetének új kreatív irányt adó, Angliában forgatott művészet-lélektani mozi egy Julio Cortázar novella alapötletéből építkezik. A hatvanas évek „Swinging” Londonjának, azon belül is a mob-szubkultúra hangulatán átszűrve mutatja be az alkotás, kifejezetten a fotográfia médiumának viszontagságos kapcsolatát az egyén által érzékelt realitással. 

Cortona On The Move Fesztivál – Nyári fotófesztivál-ajánló V.

Az idén tizenegyedik alkalommal megrendezett Cortona On The Move fesztivál célja a kortárs fotográfia terjesztése és népszerűsítése, új látásmódok és a vizuális kommunikáció eredeti formáinak keresése. Cortona egyedülálló hely, az etruszk város középkori története keresztezi a multimédia jelenét és jövőjét.

Tovább

Arles-i Fotófesztivál 2021 – Nyári fotófesztivál-ajánló IV.

A több mint negyvenéves múlttal rendelkező Arles-i Fotófesztivál a francia Arles városába viszi el és sűríti össze a fotóvilág legfontosabb tendenciáit, újdonságait és művészeit. Az utóbbi idők megkerülhetetlen kérdéseire, a járvány okozta kihívásokra reflektáló, az ezekből a gondolatokból felépülő idei fesztiválprogram a még nem teljesen ki-, meg- és letisztult világunkba villant fel fényeket, újításokat és reménysugarakat.