Címke: Legát Franciska

5kérdés – Legát Franciska

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Legát Franciska fotóművészt kérdeztük.

Tovább

A szabadság melankóliája – Legát Franciska kiállítása a Foton Galériában

Az egymást követő politikai berendezkedések hatékonyan dolgozzák ki az elnyomás új és még újabb, gyakran rejtve maradó mechanizmusait. Ezeket szeretné felszínre hozni első önálló kiállításán Legát Franciska, a MOME fotográfia alap- és mesterszakon végzett fiatal művész. Saját családjától, ismerősöktől és idegenektől hallott történetek inspirálta képei hol szorongást, hol kellemes nosztalgiát váltanak ki a Foton Galéria látogatójából.

Fókuszban az FFS új tagjai: Legát Franciska – Pokoli Éden

Milyen lehetett az a Magyarország, ahol a szüleim nőttek fel? A Nyugathoz képest kegyetlen, a szomszédos országokhoz képest humánus, mai szemmel nézve abszurd, a régi képeket nézegetve valahol bájos. Az foglalkoztat, hogyan „emlékszem vissza” egy olyan időszakra, amiben nem is éltem, milyen hatással volt ez a korszak jelenlegi társadalmunkra, és hogyan hatottak rám közvetett módon a szüleimmel történt események.