Címke: mome

Urbanlights: Utcakiállításon láthatók a MOME friss diplomásainak munkái

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfus-tervező alapképzésén nemrég diplomázó 11 művész egy különleges projekttel áll a budapesti közönség elé, hiszen az eddigi tradíciókat megszakítva ezúttal kilépnek a galériák által biztosított hagyományos kiállítások komfortzónájából és nyilvános helyszíneken, egy tágabb közönség, az utca emberei között népszerűsítik a kortárs fotóművészet értékeit, illetve jelentőségét.

Tovább

A társadalom lelkiismerete – interjú Kudász Gábor Arionnal

Kudász Gábor Arion többszörösen díjazott fotográfus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfia mesterképzésének oktatója. Az alkotóval készült interjúnkban a problémaközpontú alkotásról, a járvány miatt bezárt kiállításáról beszélgettünk és egy most formálódó sorozatáról, ami a fiatalok jövőképével foglalkozik.

Fókuszban az MFSZ-ösztöndíjasok: Rédling Hanna

Rédling Hanna a MOME végzős hallgatója, sorozatában a valóságból való kiszakadás témáját kapcsolja össze a rendszerváltás időszakával és a kilencvenes évek magyar panzióinak vizuális világával.

Fókuszban az MFSZ-ösztöndíjasok: Bede Kincső

Bede Kincső a Moholy – Nagy Művészeti Egyetem fotográfia mesterszakos hallgatója, korábban filmvágónak tanult. Szürreális képanyagában családi gyökereihez, transzgenerációs traumák feldolgozásához nyúlt.