Címke: Perlaki Márton

A Saatchi Gallery a világ legelismertebb divatfotográfusainak munkáit mutatja be Londonban

A Saatchi Gallery Beyond Fashion című tárlatán a világ minden tájáról érkező elismert fotográfusok munkáit mutatják be. A kiállított művek azt bizonyítják, hogy a divatfényképezés nemcsak ruhakollekciók bemutatására hivatott, hanem képes reflektálni a mindennapi élet valóságára, vagy éppen társadalmi jelenségekre is. A kiállítást a London Fashion Week mérföldkőnek számító 40. évfordulója alkalmából rendezik meg, az eseményen 48 fotográfus több mint 100 fényképe szerepel, amelyek szeptember 8-ig láthatóak.

Tovább

„Hagyni kell egy kis rést az ajtón, ahol bejöhet a véletlenszerűség” – beszélgetés Perlaki Mártonnal

Fotóriporternek, majd operatőrnek tanult Perlaki Márton, aki hét év New York, és négy év London után nemrég tette át székhelyét Párizsba. A klasszikus zene, a filmművészet és a színház által inspirált alkotónak a motívumok megfigyelésén alapuló konceptuális megközelítésben gyökerezik alkotói gyakorlata. Bird, Bald, Book, Bubble, Brick, Potato sorozatát 2016-ban mutatta be a Capa Központban, amelyből 2016-ban Elemér címen albumot jelentetett meg a Loose Joints kiadónál. 2020-ban Soft Corners címen nyílt kiállítása a Trafó Galériában. A tőle megszokott módon nem lineáris elbeszélésben született személyes hangvételű sorozatát technikailag és mediálisan is változatosság jellemezte. Három munkája augusztus 19-ig a Mai Manó Házban is látható.

Ín – Perlaki Márton kiállításáról

Kevés olyan, körültekintő gondossággal épített és megbízható minőségű kortárs oeuvre van itthon, mint Perlaki Mártoné. Ennek mostani állomása a Trafó Galériában megrendezett hazai visszatérés, amely az utolsó itthoni kiállítás óta készült munkákból válogatva mutat izgalmas, új fejleményeket a művész kilengésektől mentes gyakorlatában.