Címke: Szlovák Fotóhónap

Kultúrák és nézőpontok párbeszéde: már javában tart a 33. pozsonyi Fotóhónap

A történelmi rétegekbe nyúló félmúlt és a jelen kapcsolódik össze a pozsonyi Fotóhónap november 30-áig látogatható kiállításain. Szlovákia legnagyobb, nemzetközileg is jelentős művészeti eseménye, a 33. Mesiac Fotografie (33rd Month of Photography) Csehszlovákia szétválásának harmincadik évfordulóját, valamint a fénykép médiumának 1993 utáni fejlődését állítja fókuszba. Hagyományaihoz híven a Fotóhónap a tágabb világba is kitekint, miközben olyan hazai alkotók életművével is találkozhatunk Pozsonyban, mint Berekméri Zoltáné.

Tovább

Világhírű magyar fotográfus munkái is láthatóak a 32. pozsonyi Fotóhónapon

Pozsony novemberben hagyományosan a Fotóhónap fesztiválé. Idén már 32. alkalommal tekinthetik meg az érdeklődők a szlovák és külföldi művészek egyéni és csoportos kiállításait. Az 1991-ben alapított, nemzetközi hírű Month of Photography a legnagyobb szlovák fotó- és képzőművészeti fesztivál az országban.

Válogatás a 31. Szlovák Fotóhónap kiállításainak képeiből

2021. november 3 és 30. között rendezik meg a Szlovák Fotóhónapot, mely az 1991-es alapítása óta immár a 31. eseménysorozat. Szlovákia nemzetközileg is elismert, az ország egyetlen és legrégebbi – folyamatosan megrendezett – fotófesztiválja kifejezetten a fotográfiát és a vizuális művészetet állítja középpontba. Idén az esemény fő kiállítása a 2020-ban a La Gacilly Photo Festival részeként debütáló Viva Latina! című tárlat, ahol latin-amerikai kortárs fotóművészek munkái láthatók.