Menü

Itt a Punkt!

19 • 05 • 20Punkt

Évek óta probléma a hazai fotós életben, hogy hiányzik egy online magazin, amely frissen, naprakészen, emellett kritikusan reagál a hazai és nemzetközi színtér történéseire, művekre, kiállításokra, albumokra, konferenciákra. Egy lap, ami emellett a nemzetközi közönség számára is tudja közvetíteni a hazai történéseket, eredményeket, oly módon, hogy a cikkek, esszék angolul is elérhetők, oly módon, hogy kapcsolatot épít a nemzetközi lapokkal, szervezetekkel.

 

Mi megpróbáltunk megoldást találni.

Elindulni egy ponttól.

Betölteni az űrt.

Megfogalmazni egy szempontot.

Ez a Punkt.

 

Szeretnénk, hogy a Punkt legyen az a lap, ami úgy figyel a fotós fejleményekre, hogy nem zárkózik be a médiumba, hanem azt tágabb összefüggésben kezeli, hiszen a (digitális) kép korszakában élve a különböző művészeti ágak és médiumok radikális keveredésének lehetünk tanúi.

Az a lap, amelyet bár szakmai szempontok irányítanak, és határozott elképzelése van a fotográfiáról, mindezt közérthetően és naprakészen tudja megfogalmazni. Szeretnénk sokrétűek, izgalmasak lenni, fontos művekről, eseményekről jelentékeny, emellett élvezhető szövegeket közölni.

Az a pont (Punkt!) akarunk lenni, amit mindenki, vagy legalábbis jó sokan megtaláltok, ha érdekel a fotó, a kép, a hazai és a nemzetközi fejlemények.