Menü

Magyar siker – két finalistánk a 19. Lodz-i Nemzetközi Fotófesztiválon

20 • 01 • 23PUNKT

A fiatal magyar fotográfia sikereként Bartha Máté és Geibl Kata is bekerült a 19. Lodz-i Nemzetközi Fotófesztivál hat finalistája közé. A 2001 óta megrendezésre kerülő, a régióban komoly szakmai súlyú rendezvény tegnap publikálta döntését.

A 2020. június 10. és 28. között megrendezésre kerülő fesztivál 2019 szeptemberében tette közzé felhívását, majd decemberben zárta le a jelentkezéseket, ami után a hattagú, magyar résztvevővel is rendelkező nemzetközi zsűri: Krzysztof Candrowicz, Marc Mouarkech, Azu Nwagbogu, Marina Paulenka, Marta Szymańska és Virágvölgyi István kiválasztották azt a hat fotóst és projektet, amelyeket a fesztivál egy-egy kiállítás keretében kiemelten bemutat majd.

0103

Bartha Máté: Kontakt, enteriőr. Paris Photo, a TOBE Gallery standja. Fotó: TOBE

A múlt év mindkét fotós számára gazdag volt kiállításokban, publikációkban. Bartha Máté díjat nyert Kontakt című sorozatával az arles-i fotófesztiválon, emellett új munkáján dolgozik, amelynek részleteit mi mutattuk be. Geibl Kata elnyerte a Pécsi József Ösztöndíjat, továbbá új sorozatával a There is nothing new under the sun/Nincs semmi új a nap alatt cíművel (amelyről interjúnkban kérdeztük) a PHmuseum Vogue Italia Prize díját, és kiállított, többek közt Amszterdamban, az UNSEEN-en is.

0103

Geibl Kata: There is nothing new under the sun , részlet a sorozatból, 2019 © Geibl Kata