Menü

Koppenhága Fotófesztivál 2021 – Nyári fotófesztivál-ajánló II.

21 • 06 • 25Udvari Orsolya

Koppenhága Fotófesztivál, 2021. június 3-30.

A Koppenhága Fotófesztivál idén júniusban több mint harminc kiállítással készül az érdeklődők számára. A régió legnagyobb szabású fotófesztiváljának központi bázisa egy kiállítási térré alakított üres, elhagyatott tér Koppenhágában, azonban a fesztivál túlmutat a városon, és különböző, például svéd helyszínek is részét képezik a programnak. Az említett kiállítópark nemcsak kiállításoknak, hanem különböző közösségi eseményeknek és programoknak, például szabadtéri zenés buliknak is helyet ad.

A fesztivál három meghatározó fókuszpont köré szerveződik: Framing Identity, Framing Society és Framing Vision, vagyis az identitás, a társadalom és vízió és a vizualitás fogalmának kérdései köré. A fesztivál a fotográfián keresztül, a fotó médiumával közvetítve ad rálátást e témák egyéni és társadalmi vonatkozásaira a művészeti kiállításokon, workshopokon, beszélgetéseken és egyéb programokon. A fesztivál a dokumentarista és (szép)művészeti műfajoknak, valamint pályakezdő és már elismert művészeknek egyaránt platformot nyújt, és a fő tematikák teremtenek kapcsolatot a különböző megközelítésmódok között.

A fesztivál egyik kiemelt kiállítása a The Solo Artists Exhibition, amelyen hat művész, Alastair Philip Wiper, Hashem Shakeri, Stig Marlon Weston, Ute Behrend, Ira Lupu, Cemre Yeşil Gönenli munkái kerültek kiválasztásra és bemutatásra a már említett három központi fogalom mentén. Emellett egy nemzetközi, kortárs fotográfiai csoportos kiállítás, a The Censored Exhibition is megtekinthető huszonnégy művész munkáiból összeállítva. Emellett a brit Nick Waplington munkái közül is több megtekinthető. Ezeken kívül számos partnerkiállítás és párhuzamos esemény látogatható különböző koppenhágai és svédországi helyeken, például a svéd Landskrona városában a koreai JeongMee Yoon híres The Pink and Blue Project-je tekinthető meg október végéig, amelynek középpontjában a gyerekeket és  környezetüket erősen befolyásoló rózsaszín és kék szín mentén történő éles határokat mutatja be.

0103

Fotó: Cemre Yesil Gönenli:
Series: Hayal & Kakikat: A Handbook of Forgiveness/A Handbook of Punishment

0103

Fotó: Hashem Shakeri: Cast Out of Heaven (2016-ongoing)

0103

Fotó: Ira Lupu: On Dreams and Screens (2020)

0103

Fotó: Ute Behrend: Series: Back to Nature

0103

Fotó: Hashem Shakeri: Cast Out of Heaven (2016-ongoing)

0103

Fotó: Stig Marlon Weston: Empirical

0103

Fotó: Ute Behrend: Series: Back to Nature

0103

Fotó: Alastair Philip Wiper: Robot Head, Series: Pleasure Points (2020)