Menü

IV. Latin-amerikai Fotófesztivál – Nyári fotófesztivál-ajánló VI.

21 • 07 • 19Koleszár Stella

IV. Latin-amerikai Fotófesztivál, 2021. július 15. - augusztus 1.

A Bronxi Dokumentumközpont (BDC) negyedik éve megrendezett Latin-amerikai fotófesztiválján, Melrose közösség díjnyertes fotográfusai mutatkoznak be. A BDC közösségi alapú dokumentációs gyakorlatot és az oktatást használja a létfontosságú kérdések feltárására, a kritikus gondolkodás és a társadalmi változások ösztönzésére, emellett kiállításokat és filmvetítéseket szerveznek, melyek teljes mértékben kapcsolódnak a bronxi lakosok aktuális társadalmi problémáihoz.

Kolumbia, Argentína, Chile, Mexikó, Venezuela, Peru és Salvador művészeinek alkotásai különféle hosszútávú, társadalmi kérdésekre fókuszáló projektekből jelennek meg a fesztivál ideje alatt.

Victoria Razo munkája például a mexikói nők erejére összpontosít. Luis Antonio Rojas képei dokumentálják a szervezett bűnözés okozta fájdalmat és pusztítást Mexikóban, míg Pablo E. Piovano szemlélteti az állami változások, az erdészeti és bányászati vállalatok, valamint a kormány által a mapucse indiánok ellen elkövetett erőszakot.

Florence Goupil francia-perui fotográfus képeinek témája a hagyományos növényi orvoslás használata a perui shipibo-konibo népnél a Covid-19 járvány idején.

0103

Fotó: Victoria Razo: Resilience © Victoria Razo

0103

Fotó: Victoria Razo: Resilience © Victoria Razo

0103

Fotó: Luis Antonio Rojas: Losing Control © Luis Antonio Rojas/ The Washington Post

0103

Fotó: Luis Antonio Rojas: Losing Control © Luis Antonio Rojas/ The Washington Post

0103

Fotó: Pablo E. Piovano: The Awakening of Ancient Voices © Pablo E. Piovano

0103

Fotó: Pablo E. Piovano: The Awakening of Ancient Voices © Pablo E. Piovano

0103

Fotó: Florence Goupil: © Florence Goupil / National Geographic

0103

Fotó: Florence Goupil © Florence Goupil / National Geographic

A BDC idei latin-amerikai fotófesztiválja a régió számára is nehéz évet tükrözi az azt megélt fotográfusok szemével, emellett kiemeli Latin-Amerika lakosainak erejét, rugalmasságát és innovatív magatartását. A rendezvény beltéri és kültéri kiállításaira Bronx, Melrose negyedében, New York egyik leggyorsabban növekvő és legdinamikusabb közösségében kerül sor.  A BDC galériák mellett, közösségi kertek, iskola és játszótér ad helyet a kiállításoknak.