Menü

Megjelent a Magyarországon is forgatott Lee Miller életrajzi film előzetese Kate Winslet főszereplésével

24 • 05 • 03Punkt

Bár a Lee című filmet már bemutatták néhány filmfesztiválon, még nem debütált a mozikban. A Rotten Tomatoes oldalon pár napja megjelent adatok alapján a fényképezés szerelmesei 2024. szeptember 27-től láthatják a közel kétórás életrajzi filmet. A magyarországi bemutató időpontjáról egyelőre nincs pontos információnk.

A többek közt Horvátországban és Magyarországon forgatott Lee rendezője a független filmesként komoly múlttal rendelkező, de ma már a mainstream film- és sorozatiparban is tevékenykedő Ellen Kuras; a címszereplő Kate Winslet mellett pedig olyan világsztárok tűnnek fel, mint Marillon Cotillard vagy Alexander Skarsgård. A film Antony Penrose The Lives of Lee Miller című monográfiája alapján készült, mely a Thames and Hudson gondozásában jelent meg.

„Lee Millernek szenvedélye volt az igazság feltárása, ez késztette arra, hogy megörökítse a második világháború brutális valóságát, amelyet nyilvánosan ritkán mutattak be és úgy érezte, sokszor elrejtették az igazságot az emberek elől. A film egy olyan utazásra szeretne hívni, ahol a hűség és az árulás találkozik, de végül feltárja azt a rejtélyt is, amilyen valójában Lee volt, aki szintén eltemette saját rejtett igazságait.”

– nyilatkozta Ellen Kuras, a film rendezője. Kuras és Winslet korábban már dolgoztak együtt az Egy makulátlan elme örök ragyogása című filmben, amelynek Kuras az operatőre volt.

Jegyzetek

A Thames and Hudson kiadónál megjelent Lee Miller: Photographs című album képeiből egy korábbi cikkünkben mutattunk be egy 18 fotóból álló válogatást.

Az album megvásárolható a Mai Manó Könyvesboltban.