Címke: acb Galéria

SHC – Dobokay Máté kiállítása az acb Galériában

Dobokay Máté konceptuális művei a fotográfia határait feszegetik: a fotográfia belső struktúráit, nyersanyagait, kémiai és fizikai összetevőit tárják fel, gyakran kamera nélkül, hosszas kísérletező kutatómunka eredményeként. A kiállítás középpontjában a fotográfia alapszerkezete, szemcsézettsége, valamint a fényérzékeny felületeket alkotó ezüst-halogenid kristályok állnak.

Tovább

„Én a dalszövegeimet is képekben látom” – Ujj Zsuzsi: Első füzet

Számtalan apró érdekesség teszi a füzetet elgondolkodtatóan hitelessé. A papírminőség, a tipográfia és a képek fénymásolt-kitört keménysége az összhangzatot már az első fellapozáskor az 1980-as évek szamizdat-hangulatába sodorja, és ezt az egyfajta tiltottság-érzést pedig később a tartalom is képes tovább árnyalni.

A hazugság keresése – Interjú Esterházy Marcellel

Esterházy Marcell a Képző Intermédia szakán végzett 2003-ban, majd évekig Marseille-ben és Párizsban élt és alkotott. Factum című nemrégiben megnyitott kiállítása illeszkedik az alkotó eddigi praxisába, mégis új tematikákat és megközelítéseket is beemel. Intézményi és mediális kérdésekről, a munkamódszeréről és az elmúlt év rá gyakorolt hatásairól beszélgettünk.

Pinczehelyi Sándor: Csillagcipelés

Pinczehelyi Sándor (1946) a magyar neoavantgárd második generációjának tagja, a kiállítás nyolcvanas években készült alkotásaiból mutat be válogatást, amely az ötágú csillag motívumára fókuszál, és egyúttal megidézi a művész szereplését az 1988-as Velencei Biennálé magyar pavilonjában. A kiállítás szeptember 18-tól látogatható az acb Galériában, a kiállítás a Fotóhónap 2020 eseménysorozat része.