Címke: André Kertész

Megérkeztek a Magyar Nemzeti Múzeumba André Kertész fényképei

A képek részben a New York-i székhelyű André és Elizabeth Kertész Estate tulajdonában voltak, részben André Kertész öccse, Jenő családjánál fennmaradt fotók közül valók. Az André és Elizabeth Kertész Estate a magyar vonatkozású fotótárgy-együttest a magyar államnak ajánlotta fel megvételre. A felajánlott mintegy 21 ezer kép válogatását Robert Gurbo kurátor és Baki Péter, a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója végezte.

Tovább

Képeslapok Párizsból – André Kertész rendhagyó kiállítása Chicagóban

A Chicagói Művészeti Intézetben (Art Institute of Chicago) megrendezett André Kertész: Képeslapok Párizsból című tárlat az első olyan kiállítás, amely egybegyűjti Kertész ritka képeslap formátumra készült nagyításait, és ezzel újfajta betekintést nyújt a művész korai, kísérletező éveibe, amikor a legikonikusabb képei közül jó párat készített.

André Kertész és az antropocén: Foto/Industria 2019

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a bolognai Foto/Industriát, az ipar és munka témájának dedikált fotóbiennálé, ahol nem mellesleg egy André Kertész kiállítás is szerepel az idei programban. A biennálé idei tematikája – az antropocén – és a fesztivált rendező Fondazione MAST is figyelmet érdemel.