Címke: Balogh Rudolf-díj

Kihirdették a hazai fotográfia egyik legrangosabb szakmai díjának, a Balogh Rudolf-díj idei nyerteseit

Idén március 14-én osztották ki a Balogh Rudolf-díjakat a Vigadóban. Az 1992-ben alapított állami díj a magyar fotográfia egyik legrangosabb szakmai díja, melyet kiemelkedő fotóművészeti, fotóriporteri, illetve fotószakírói tevékenységért adományoznak évente két személynek. Idén a Balogh Rudolf-díjat Felvégi Andrea, a Muzsika folyóirat képszerkesztő-fotóriportere és Kaiser Ottó fotográfus, a Kaiser Art Kft. művészeti vezetője kapták. Haris László, Balogh Rudolf-díjas fotóművész, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja a Magyarország Kiváló Művésze díjat vehette át.

Tovább

5kérdés – Seres Géza

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Seres Géza Balogh Rudolf-díjas fotóművészt kérdeztük.

„A klasszikus értelemben vett gyűjtés fogalma megváltozott” – beszélgetés Fejér Zoltánnal

Fejér Zoltán György fotográfus és fototechnika-történész több mint ötven éve kezdte fotográfusi pályafutását. Tizenkét könyve és cikkei megkerülhetetlenek és alapvető források a magyar fényképezőgépek és azok létrehozóinak tekintetében. Pár napja töltötte be 72. életévét, s március 15-én vehette át pályafutásának legnagyobb szakmai elismerését, a Balogh Rudolf-díjat.

Megvannak az idei év Balogh Rudolf-díjasai

Idén március 15-én is kiosztották a Balogh Rudolf-díjakat. Az 1992-ben alapított állami díj a magyar fotográfia egyik legrangosabb szakmai díja, melyet kiemelkedő fotóművészeti, fotóriporteri, illetve fotószakírói tevékenységért adományoznak évente maximum három személynek.