Címke: british journal of photography

23 fotó a BJP International Photography Award 2021 fotópályázat díjnyertes képeiből

A díjazottak nemzetközi szférát képviselnek, a munkáik a történelmi vagy hagyományos tematikákat megújult nézőpontból tárják fel. Találkozhatunk a főáramban ritkán feltárt történetekkel, vagy ha találunk ismerős tematikát, azt új megvilágításban fogjuk tapasztalni – ilyen például a női test vagy a természet motívuma.

20 fotó a Female in Focus 2022 fotópályázat legjobb egyéni képeiből

Az idei, női fotográfusok számára meghirdetett Female in Focus pályázati felhívása az otthon megfogalmazását járta körül. A nyertesek között 20 egyedi fotográfia is helyet kapott, melyek a British Journal of Photography magazin szerkesztői szerint a női fotográfia különleges erejét mutatják meg.

Változó világ, rögzített valóság – Válogatás a Decade of Change 2022 nyertes képeiből

A pályázat missziója, hogy a fotóval és a fotón keresztül reagáljon arra a változó világra, amiben a klímakatasztrófa óriási hatást gyakorol – globális és lokális szinten – gazdaságra, társadalomra, kultúrákra, természetre és emberi életekre. A fotóra, mint aktív változást előidézni képes médiumra tekintenek a szervezők és az alkotók is.

Elmúlás, elengedés, újrakezdés – Válogatás a 2022-es Portrait of Humanity díjazottjainak képeiből

A pályázat koncepciójának lényege, hogy kortárs fotográfusok olyan friss művei kerüljenek be a válogatásba, amelyek a portrékon keresztül tág értelemben véve mutatják be az emberiséget érintő kurrens folyamatokat, élethelyzeteket és az emberiséget foglalkoztató kérdéseket. A pályázat során kétféle kategóriában osztott díjakat a zsűri.

Kihirdették a Portrait of Humanity fotópályázat idei díjazottjait

Három fotósorozatot és harminc önálló képet díjazott a zsűri a nagynevű brit fotográfiai szaklap, a British Journal of Photography portréfotó-pályázatán. A nyertesek között angol fogvatartottakról, afgán labdarúgó-lányokról és latin-amerikai LMBTQ-menekültekről készített fényképeket is találunk.