Címke: Deutsche Börse Photography Alapítvány

Helyek, történetek, és a fotográfia határterületei – a Deutsche Börse Photography Foundation kihirdette idei pályázatának négy legjobb művészét

Az 1996-ban alapított, nagy múltra visszatekintő díj évről évre olyan művészeket jutalmaz, akik az előző év során fontos és jelentős munkát végeztek a fotográfia területén. Az idei shortlistre került projektek olyan kérdésekkel foglalkoznak, mint a háború, a diaszpóra közösségek élete, vagy a nemek közötti egyenlőség. Az idei, 2024-es díj azért is különleges, mert a Deutsche Börse és a The Photographers’ Gallery közötti húszéves partnerséget is ünnepli.

Tovább

Kihirdették a Deutsche Börse Photography Foundation 2023-as díjának esélyeseit: Bieke Depoorter, Samuel Fosso, Arthur Jafa és Frida Orupabo

Az idei Deutsche Börse Photography Foundation előválogatott, azaz shortlist-művészei úgy feszegetik a fényképezés határait, hogy közben releváns kulturális erőként tekintenek rá. A fotográfus és témája között elmosódó határok, a fényképezés etikájának kérdése, a nemek, a szexualitás, az erőszak és az igazságtalanság tárgykörei is mind felszínre kerülnek.

Deana Lawson nyerte a Deutsche Börse Photography Foundation 2022-es díját

Az eredetileg 1996-ban alapított Deutsche Börse Photography Foundation 2016 óta ítéli oda ezt a befolyásos éves díjat a londoni Photographers’ Galleryvel partnerségben. Az idei nyertes az 1979-ben született Deana Lawson volt, aki Centropy című sorozatáért nyerte el a Deutsche Börse Photography Foundation 2022-es díját.

Női perspektívák Vivian Maiertől Barbara Klemmig

Ahogy a cím is jelzi, különböző perspektívákból ugyan, de mindannyian kiváló megfigyelőképességükről, alanyaik iránti érzékenységükről és a portrékészítésben való mesteri jártasságukról tesznek tanúbizonyságot.