Címke: Etherton Gallery

„A fényképek a külső valóságból és a belső énünkből származnak” – Online kiállításon is láthatók Graciela Iturbide képei

Az Etherton Galériában megrendezett kiállítás Graciela Iturbide személyes látásmódját vizsgálja, amely a fényképezésből, mint a belső és külső felfedezés médiumába vetett alapvető hitből, az őslakos kultúrák befogadásából, a véletlenre való nyitottságából és a beilleszkedési képességéből adódik.

Tovább

Válogatás a kortárs fotóművészet egyik legvitatottabb alkotójának képeiből

Immár 41. alkalommal rendezik meg az AIPAD szervezésében a The Photography Show eseményt New Yorkban, melyhez kapcsolódva ebben az évben az Etherton Gallery a Paris Galerie Baudoin Lebonnal együttműködve rendez egy kiállítást, amely az elmúlt 50 év egyik legfigyelemreméltóbb és legvitatottabb fotográfusát, Joel-Peter Witkint ünnepli.

„Én vagyok a képen” – Soma volt a modell egy 1993-ban készült világhírű Witkin fotón

A The Fool, Budapest című fotón Spitzer Gyöngyi, művésznevén Soma Mamagésa is szerepel, akit 1993-ban hívtak fel, hogy a világ egyik leghíresebb fotóművésze modellt keres, és rá gondoltak. Az egyeztetések után Joel-Peter Witkin budakalászi otthonában látogatta meg Somát, aki a Punkt felkérésére így emlékezett vissza az első találkozásra.