Címke: Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója

Fókuszban az FFS új tagjai: Szigligeti Balázs

A divatipar folyamatosan újabb és újabb szépségideált állít elénk, legtöbbünk pedig fáradhatatlanul törekszik ezt elérni. Ezt a jelenséget, illetve az emberi test formálhatóságát vizsgálom, ez köszön vissza a Golden Lips című sorozatomban is. A képeken édesanyám barátnői szerepelnek, akiket egészen kisgyermek korom óta ismerek és tisztelek.

Fókuszban az FFS új tagjai: Legát Franciska – Pokoli Éden

Milyen lehetett az a Magyarország, ahol a szüleim nőttek fel? A Nyugathoz képest kegyetlen, a szomszédos országokhoz képest humánus, mai szemmel nézve abszurd, a régi képeket nézegetve valahol bájos. Az foglalkoztat, hogyan „emlékszem vissza” egy olyan időszakra, amiben nem is éltem, milyen hatással volt ez a korszak jelenlegi társadalmunkra, és hogyan hatottak rám közvetett módon a szüleimmel történt események.

Fókuszban az FFS új tagjai: Ajkai Dávid

2022-ben a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója (FFS) új tagokkal bővült, akiknek októberben a Fotóhónap keretében a Foton Galériában volt bemutatkozó kiállításuk. Cikksorozatunkban itt a Punkton is bemutatjuk az új tagok munkáit.

Fókuszban az FFS új tagjai: Veres Noémi Viktória

2022-ben a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója (FFS) új tagokkal bővült, akiknek októberben a Fotóhónap keretében a Foton Galériában volt bemutatkozó kiállításuk, és a következő hetekben itt a Punkton is bemutatjuk az új tagok munkáit.

Fókuszban az FFS új tagjai: Orosz Fanni fényképezőgép nélkül készült képei

A fotók az aktuális létállapot egyes kifejezésmódjait jelenítik meg, bemérhetetlen távolságokat illusztrálva. A fényképezőgép nélküli pillanatrögzítés választása a hagyományos fotográfiai tájleképezéssel szemben lehetőséget teremt eltávolodni a külső valóságunktól, nyitva hagyva ezáltal a befelé utazást.

Fókuszban az FFS új tagjai: Nényei Lujza képei a budapesti éjszaka ragadós sötétjéből

Tizenhét és huszonegy éves korom között megmártóztam a budapesti éjszaka ragadós sötétjében, alámerültem és képekkel tértem vissza onnan. A techno lélektelen zakatolása, csavargás éjsötét bunkerek folyosóin, zaj, verejték és füst: „angyalfejű hipszterek égve az éjszaka gépezetében” – ezt a felajzott, hét végén égetett létállapotot, ezt a nagyon is aktuális, ugyanakkor örökérvényű fiatalság-élményt, saját felnövéstörténetem egyik szakaszát rögzíti ez a sorozat.

Megnyitott a Foton Galéria

A Magyar Fotóművészek Szövetsége (MFSz) és a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója (FFS) közös fotóművészeti galériájának megnyitása hiánypótló a magyar fotókultúrában, ugyanis az 1956-ban alapított Szövetségnek soha nem volt olyan önálló galériája, bemutatkozási helyszíne, ahol tagjai kiállíthattak volna.

Tovább

Kiállítások, amiket nem érdemes kihagyni a héten

Erre a hétre több olyan kiállítást is ajánlunk, ami csak rövid ideig látogatható Budapesten és vidéken, ám az idő rövidsége ellenére érdemes őket megtekinteni. Főleg, hogy kettő közülük vasárnap be is zár. Egy tárlat, ami fiatal művészek nézőpontjából foglalkozik a szülőföldhöz kapcsolódó érzelmeinkkel, egy analitikus, fotóesztétikai kérdéseket tematizáló, és egy, amely az orvostörténetben előforduló női szerepeket vizsgálja. Heti körkép.

Megvannak a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója új tagjai

Megvannak a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója új tagjai 20 • 07 • 27Punkt A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója (FFS) 1977-ben alakult a Magyar Fotóművészek Szövetségének (MFSZ) tagozataként. Az idén 43 éves szervezet célja a pályakezdő fotográfusok, fotográfiát alkalmazó képzőművészek munkáinak bemutatása, és a fotográfia elméleti, történeti kérdéseivel foglalkozó fiatal szakírók ismereteinek, szakmai felkészültségének fejlesztése, tevékenységének népszerűsítése. Az […]

Májusi programajánló, ha már unod a sorozatnézést

Bár a múzeumok és galériák többsége még zárva tart, az élet nem állt meg a hazai és nemzetközi szcénában, rengeteg online program, képzés és beszélgetés várja a kortárs fotográfia iránt érdeklődő, önkéntes karanténban ülőket

Habarcs nélkül építkezni

A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója harmadik alkalommal rendezi meg az Átlátás című kiállítássorozatot, amelyhez a helyszíneket részben fotóra koncentráló kiállítóterek szolgáltatják – gondolok itt a K.A.S Galériára vagy a TOBE Galériára – másrészt olyan project space adottságokkal bíró intézmények, mint az ISBN, a PINCE vagy épp a Várfok Projekt Room, ahol a Mentés/Save című csoportos tárlat kapott helyet.