Címke: Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója

Fókuszban az FFS új tagjai: Cinthya Dictator

A Remény-sugár című sorozat a korábban átélt daganatos betegségemet dolgozza fel. 24 éves voltam amikor Hodgkin lymphomát diagnosztizáltak nálam. Betegnek lenni végtelenül magányos élmény, majd cél és betegség nélkül maradni szintén az. Ezt próbáltam átadni a fotón ahol egymagam ülök az ágyon maszkkal a fejemen. Már ugyan gyógyultan de mégis kiüresedve. A lét és nem lét és a lét közötti gondolat sorba ragadva majd az utolsó képen mindet feloldozva elmúlni vagy tovább élni…

Tovább

Fókuszban az FFS új tagjai: Kovács Edmond

A portrét, mint műfajt vizsgálva elsőként az emberek és arcok ábrázolása jut eszünkbe. Hagyományos megközelítésben valóban így van, hiszen elsősorban szinte kivétel nélkül személyek ábrázolásáról van szó. Szereposztás című sorozatomban magam is az emberábrázolást tűztem ki célul, egy kevésbé szokványos megközelítési formáját alkalmazva. A maszkok évezredes hagyományra tekintenek vissza.

Fókuszban az FFS új tagjai: Varga Krisztián

Fókuszban az FFS új tagjai: Varga Krisztián 23 • 12 • 29Punkt 2023-ban a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója (FFS) nyolc új taggal bővült, akiknek novembertől a K11 Laborban látható Összjáték címmel a bemutatkozó kiállításuk. Új sorozatunkban a következő hetekben itt a Punkton is bemutatjuk az új tagok munkáit. VARGA KRISZTIÁN: URBÁNUS PROBLÉMÁK Sorozatom inspirációját a budapesti lomtalanításból és szemétből […]

Fókuszban az FFS új tagjai: Szövérffi Adrienn

A világ, amiben élünk, egy felgyorsult világ, a ma embere egy olyan időben létezik, amely mesterséges ritmus szerint halad. Mindennapjaink egyre automatizáltabbá válnak, gépek veszik ki a munkát a kezünkből és dolgoznak helyettünk. A termelés és fogyasztás körforgásában szolgáltatások és információk áradatával szembesülünk, melyeket szívesen veszünk nagy mennyiségben igénybe egy teljesebb élet kialakításának és elérésének reményében.

Fókuszban az FFS új tagjai: Lantos Olivér

A sorozatban egy univerzális szimbólumrendszer szerint kapcsolódnak egymáshoz a képek és alkotnak képpárokat, azok pedig egymással egy végtelen asszociációs láncot hoznak létre. A folyamat során leginkább staged fotókkal dolgozom tudatosan, olyan formában mintha egy 21. századi flâneur szemén keresztül vizsgálnánk a körülöttünk lévő világot.

Fókuszban az FFS új tagjai: Cseke Tamás

Ez a sorozat tehát rólam szól, valamiről, amit mutatni akarok magamból. Miért? Többen leírták, hogy már mindent lefotóztak. Úgy tenni, mintha állíthatnánk újat: értelmetlen, de felismerni ezt, és ennek fényében folytatni a tevékenységet: inspiráló. Elmesélni egy történetet az alapja mindennek. Újabban minél extrémebb, annál érdekesebb a narratíva, és elfelejtünk odafigyelni a leghétköznapibb dolgokra. Minél unalmasabbnak látunk egy sorozatot, annál többet megtudhatunk magunkról.

Összjáték – Az FFS új tagjainak bemutatkozó kiállítása

Összjáték címmel nyílt meg a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának (FFS) aktuális bemutatkozó kiállítása. A tárlaton az idei évben felvételt nyert nyolc fiatal alkotó és elméleti szakember mutatkozik be a K11 Laborban.

Fókuszban az FFS új tagjai: Szigligeti Balázs

A divatipar folyamatosan újabb és újabb szépségideált állít elénk, legtöbbünk pedig fáradhatatlanul törekszik ezt elérni. Ezt a jelenséget, illetve az emberi test formálhatóságát vizsgálom, ez köszön vissza a Golden Lips című sorozatomban is. A képeken édesanyám barátnői szerepelnek, akiket egészen kisgyermek korom óta ismerek és tisztelek.

Fókuszban az FFS új tagjai: Legát Franciska – Pokoli Éden

Milyen lehetett az a Magyarország, ahol a szüleim nőttek fel? A Nyugathoz képest kegyetlen, a szomszédos országokhoz képest humánus, mai szemmel nézve abszurd, a régi képeket nézegetve valahol bájos. Az foglalkoztat, hogyan „emlékszem vissza” egy olyan időszakra, amiben nem is éltem, milyen hatással volt ez a korszak jelenlegi társadalmunkra, és hogyan hatottak rám közvetett módon a szüleimmel történt események.

Tovább

Fókuszban az FFS új tagjai: Ajkai Dávid

2022-ben a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója (FFS) új tagokkal bővült, akiknek októberben a Fotóhónap keretében a Foton Galériában volt bemutatkozó kiállításuk. Cikksorozatunkban itt a Punkton is bemutatjuk az új tagok munkáit.

Fókuszban az FFS új tagjai: Veres Noémi Viktória

2022-ben a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója (FFS) új tagokkal bővült, akiknek októberben a Fotóhónap keretében a Foton Galériában volt bemutatkozó kiállításuk, és a következő hetekben itt a Punkton is bemutatjuk az új tagok munkáit.

Fókuszban az FFS új tagjai: Orosz Fanni fényképezőgép nélkül készült képei

A fotók az aktuális létállapot egyes kifejezésmódjait jelenítik meg, bemérhetetlen távolságokat illusztrálva. A fényképezőgép nélküli pillanatrögzítés választása a hagyományos fotográfiai tájleképezéssel szemben lehetőséget teremt eltávolodni a külső valóságunktól, nyitva hagyva ezáltal a befelé utazást.

Fókuszban az FFS új tagjai: Nényei Lujza képei a budapesti éjszaka ragadós sötétjéből

Tizenhét és huszonegy éves korom között megmártóztam a budapesti éjszaka ragadós sötétjében, alámerültem és képekkel tértem vissza onnan. A techno lélektelen zakatolása, csavargás éjsötét bunkerek folyosóin, zaj, verejték és füst: „angyalfejű hipszterek égve az éjszaka gépezetében” – ezt a felajzott, hét végén égetett létállapotot, ezt a nagyon is aktuális, ugyanakkor örökérvényű fiatalság-élményt, saját felnövéstörténetem egyik szakaszát rögzíti ez a sorozat.

Megnyitott a Foton Galéria

A Magyar Fotóművészek Szövetsége (MFSz) és a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója (FFS) közös fotóművészeti galériájának megnyitása hiánypótló a magyar fotókultúrában, ugyanis az 1956-ban alapított Szövetségnek soha nem volt olyan önálló galériája, bemutatkozási helyszíne, ahol tagjai kiállíthattak volna.