Címke: galéria

Biró Dávid: Do You Accept Cookies?

A 2021-es Pécsi József ösztöndíj során a „Do You Accept Cookies?” sorozatomat folytattam, aminek a központi témája a legújabb technológiai eszközök, a közösségi média és a megfigyelői kapitalizmus működésének vizsgálata. Elsődleges eszközöm az arcfelismerő rendszerek megismerése és kijátszása, mivel azok az emberi identitás egyik legelemibb részét analizálják.

Tovább

Beszélő növények és hőtérkép az Ukrajnával szolidaritást vállaló Krakkói Fotóhónapon – Nyári fotófesztivál-körkép II.

Workshopokon, szakmai találkozókon pedig platformot biztosít a tapasztalatcseréhez diákok és kísérletező kedvű fotográfusok számára, valamint az alkotókat bátorítja a képekkel való munka játékként való megközelítésére. A szervezők az idei évben a hangsúlyt aktuálpolitikai témára helyezték; a fesztivál egésze szolidaritását fejezi ki az ukrajnai események miatt.

Minden képnek igaznak és őszintének kell lennie – Válogatás Édouard Boubat képeiből

Az 1975-ben alapított La Galerie Rouge a 20. századi fotóművészetre fókuszál, emellett kortárs programja fiatal fotográfusokat is támogat. Gyűjteményükben többek között Manuel Álvarez Bravo, Marc Riboud és Édouard Boubat képei is megtalálhatók. Legújabb kiállításukon Édouard Boubat 1946 és 1957 között készült munkáiból válogattak.

photo basel 2022 – Nyári fotófesztivál-körkép I.

Idén hetedik alkalommal, 2022. június 14 és 19. között, az Art Basellel egy időben rendezik meg a photo basel nemzetközi fotográfiai vásárt. Ez Svájc egyetlen, teljes egészében a fotográfiának szentelt művészeti vására, amely a 2015-ös nyitása óta a német nyelvterület egyik legjelentősebb fotószakmai eseményévé nőtte ki magát.

Változó világ, rögzített valóság – Válogatás a Decade of Change 2022 nyertes képeiből

A pályázat missziója, hogy a fotóval és a fotón keresztül reagáljon arra a változó világra, amiben a klímakatasztrófa óriási hatást gyakorol – globális és lokális szinten – gazdaságra, társadalomra, kultúrákra, természetre és emberi életekre. A fotóra, mint aktív változást előidézni képes médiumra tekintenek a szervezők és az alkotók is.

Darab Zsuzsa: Harmincegynéhány

Úgy telt el egy év, hogy valójában észre sem vettem, hogy vége lett. Úgy telt el egy év, úgy történt meg minden, hogy nem is történt „semmi”. Látszólag, persze. De igazából ez egy nagyon fontos év volt. Ahogy az enyémet, úgy sok más életet is átstrukturált.