Címke: galéria

Fókuszban az MFSZ új tagjai: Molnár Zoltán

A Magyar Fotóművészek Szövetsége 2022-ben tagfelvételt hirdetett, ahol egy kétfordulós pályázaton bírálták el a jelentkezők portfólióját vagy fotószakírói tevékenységének ismertetését. A tavasszal bejelentett döntés értelmében 4 fővel bővült az MFSZ tagjainak száma, akiknek művészeti tevékenységét itt a Punkton is bemutattuk. Az alábbiakban Benkő Imre írását közöljük.

Tovább

23 fotó a BJP International Photography Award 2021 fotópályázat díjnyertes képeiből

A díjazottak nemzetközi szférát képviselnek, a munkáik a történelmi vagy hagyományos tematikákat megújult nézőpontból tárják fel. Találkozhatunk a főáramban ritkán feltárt történetekkel, vagy ha találunk ismerős tematikát, azt új megvilágításban fogjuk tapasztalni – ilyen például a női test vagy a természet motívuma.

Egy holland fotográfus Budapesten készült képei a nyolcvanas évekből

Az Apró rejtélyek című kiállítás kiindulópontját Van der Meer 1985–86-ban Budapesten készített utcai fotósorozata jelenti, melynek egy részét 1986-ban kiállították a Váci utcai Fotóművészeti Galéria, és Quirk of Fate (A sors fintora) címmel 1987-ben könyv formában is megjelentettek.

A bennfentes és a kívülálló – Válogatás Mitch Epstein In India című albumának képeiből

A Steidl gondozásában megjelent könyv fotói abból a szokatlan kettős nézőpontból születettek, amely Epsteint ebben a rendkívül bonyolult kultúrában jellemezte: indiai családja és munkája révén egyszerre volt bennfentes és kívülálló. Az In India Epstein mélyreható és széleskörű tapasztalatainak gyümölcse, egy olyan országról szól, ahol különálló világok találkoznak.

Válogatás a 10. BredaPhoto Fesztivál kiállításainak képeiből

Idén tizedik alkalommal rendezik meg 2022. szeptember 8. és október 23. között a Benelux államok legnagyobb nemzetközi fotóbiennáléját, a BredaPhoto Fesztivált, ahol a kiállítások mellett színházi előadások, filmestek, interaktív workshopok és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket.

Retrospektív kiállításon láthatók Sabine Weiss, az egyik utolsó humanista fotográfus képei

„Ami a nézőnek feltűnik, az az elszigeteltség és néha a gyengéd szomorúság érzése, amely ezeket a későbbi fotókat jellemzi, ahol a gyerekek és az idős emberek közös törékenységükben hasonlítanak egymásra. Melankólia és néha sötét komorság árad ezekből a képekből, amely ellentétben áll a fotográfus élénk, játékos személyiségével, amely felett az idő, úgy tűnik, nem tud úrrá lenni.”

Zoltai András: MAJULI

Majuli a világ legnagyobb folyami szigete, amely az észak-kelet indiai Asszámot keresztül szelő fenséges Brahmaputra folyón terül el. A szigeten megtapasztalt harmonikus, ugyanakkor disztópikus mindennapok szimbolikussá váltak számomra, és rádöbbentettek arra, hogy a helyiek értelmezése a problémáról teljesen eltérő, mint amit egy külső szemlélő elsőre gondolhat.

Tovább

20 fotó a Female in Focus 2022 fotópályázat legjobb egyéni képeiből

Az idei, női fotográfusok számára meghirdetett Female in Focus pályázati felhívása az otthon megfogalmazását járta körül. A nyertesek között 20 egyedi fotográfia is helyet kapott, melyek a British Journal of Photography magazin szerkesztői szerint a női fotográfia különleges erejét mutatják meg.

Fókuszban az MFSZ új tagjai: Gál András

A Magyar Fotóművészek Szövetsége 2022-ben tagfelvételt hirdetett, ahol egy kétfordulós pályázaton bírálták el a jelentkezők portfólióját vagy fotószakírói tevékenységének ismertetését. A tavasszal bejelentett döntés értelmében 4 fővel bővült az MFSZ tagjainak száma, akiknek művészeti tevékenységét itt a Punkton is bemutatjuk.