Címke: galéria

Képek az (elképzelt) Tiàwùk bolygó lakóiról – Válogatás Gabriele Cecconi sorozatából

A Tiàwùk egy hozzánk egészen közeli galaxisban található bolygó, a Földhöz képest kicsi, a környezeti feltételek szélsőségesek, de alkalmasak az emberi élet megteremtésére és az alkalmazkodására. 500 év csillagászati ​​megfigyelés után az emberiség először talált egy másik bolygót emberi élettel, a fotósorozat a megfigyelések vizuális dokumentációja.

Tovább

„A munkám elválaszthatatlan attól, ahogy élek.” – Válogatás Alena Zhandarova önarcképeiből

Alena Zhandarova 1988-ban született Oroszországban. A fotográfus különleges atmoszférát teremt, ami a kísérletezésre építve állít hétköznapi dolgokat szokatlan helyzetekbe. Munkájában a megszokott és az ismeretlen közötti határt vizsgálja, a vizuális történetmesélést eszközként használva. Alapvetően portrékon keresztül dolgozik, ahol gyakran önmaga szolgál alapanyagul ahhoz, hogy létrehozzon valami újat.

Tovább

Egy Győr mellett készült Henri Cartier-Bresson képet is elárverez a Sotheby’s

A Sotheby’s decemberi fotóárverésén Henri Cartier-Bresson képeire licitálhatnak a vásárlók, ahol – a világhírű fotográfus lenyűgöző életművének hat évtizedét kiemelve, az aukción szereplő 95 fénykép között – olyan ikonikus képek is szerepelnek, mint a St. Lazare pályaudvar mögött vagy a Vasárnap a Szajna partján című fotók.

A Hová lettek a madarak? című album nyerte el az URBAN Photo Awards legjobb könyvének járó fődíját

„Nicolas St-Pierre munkája egy mesteri és találékony fotografikus nyelven előadott intellektuális fantázia. Jól fotografált, szépen megkomponált képek, kifogástalan utómunkával.” – fogalmazott Francesco Cito, az URBAN Photo Awards zsűrijének elnöke, aki a legjobb könyvnek járó fődíjat Nicolas St-Pierre kanadai fotográfus számára Where Have The Birds Gone? című kötetéért adta át.