Címke: galéria

Fókuszban az FFS új tagjai: Legát Franciska – Pokoli Éden

Milyen lehetett az a Magyarország, ahol a szüleim nőttek fel? A Nyugathoz képest kegyetlen, a szomszédos országokhoz képest humánus, mai szemmel nézve abszurd, a régi képeket nézegetve valahol bájos. Az foglalkoztat, hogyan „emlékszem vissza” egy olyan időszakra, amiben nem is éltem, milyen hatással volt ez a korszak jelenlegi társadalmunkra, és hogyan hatottak rám közvetett módon a szüleimmel történt események.

Tovább

Az érzékeny önpusztító – Válogatás Berekméri Zoltán kiállításának képeiből

A magyar fotográfia történetének egyik legjelentősebb alakja Berekméri Zoltán, aki az 1940-es évektől a ’80-as évek végéig alkotott. Tragikus életének számos pontja ismert és feltárt, azonban sorsának művészetéhez alig van köze: képein egy sajátságos világ bontakozik ki, amelyben a tiszta kompozíció, a fotográfiai hagyományok iránti tisztelet és egy különös „belső monológ” játssza a főszerepet.

Fókuszban az FFS új tagjai: Ajkai Dávid

2022-ben a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója (FFS) új tagokkal bővült, akiknek októberben a Fotóhónap keretében a Foton Galériában volt bemutatkozó kiállításuk. Cikksorozatunkban itt a Punkton is bemutatjuk az új tagok munkáit.

A fotográfia alternatív története – Válogatás a Solander gyűjtemény képeiből

A Solander-gyűjtemény egy, a fotóművészet minden formájának bemutatása, megértése és élvezete mellett elkötelezett kollekció, amely különös hangsúlyt fektet a nemzetközi hagyományokra, a kevésbé ismert vagy teljesen elfeledett művészekre, az etnikai sokszínűségre és a nőkre. A gyűjtemény célja, hogy szélesítse a fotográfia általános és könnyen elérhető befogadását.

Szabó R. János: Az Ember Fia

Az Ember Fia a munkacíme annak a fotósorozatnak, amin most dolgozom. Jelen állapotában ez semmiképp sem egy klasszikus értelemben vett sorozat, inkább jegyzetek az útkeresésről, vagy az első állomása valaminek; egy új alkotói- és életszakasznak. Az elmúlt egy év alatt sokféle dolog történt.

20 fotó az URBAN Photo Awards 2022 fotópályázat legjobb képeiből

Massimiliano Faralli, Alain Schroeder, Sakulchai Sikitikul és Jonathan Jasberg az idei év nyertesei. A győzteseket és munkáikat az URBAN Photo Awards eseményén, a trieszti Museo Revoltella előadótermében, a Triest Photo Days 2022 fesztiválon tartott ünnepségen mutatták be.

A gyerekek nem a földön, hanem egy másik bolygón élnek – Válogatás Antanas Sutkus: Children című albumának képeiből

Rendületlenül tiszteletteljesen, de ugyanakkor határozott éleslátással Sutkus együtt ábrázolja a gyerekeket szüleikkel és rokonaikkal, barátaikkal, játékuk, vagy az iskolai kemény feladatok megoldása közben. De képein nemcsak a gyermekkor örömeit mutatja meg, hanem annak nélkülözéseit is; a gyermeknevelés nehézségeit, a magányt és a gyermekkor elkerülhetetlen válságait is, amelyeknek akár egy egész életen át tartó következményei is lehetnek.

Fókuszban az FFS új tagjai: Veres Noémi Viktória

2022-ben a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója (FFS) új tagokkal bővült, akiknek októberben a Fotóhónap keretében a Foton Galériában volt bemutatkozó kiállításuk, és a következő hetekben itt a Punkton is bemutatjuk az új tagok munkáit.

A fotó elérhetővé tétele – Válogatás az Indiai Fotófesztivál kiállításainak képeiből

Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az Indiai Fotófesztivál, a dél-ázsiai régió legmeghatározóbb és legnagyszabásúbb fotóeseménye. A kifejezetten nem profitorientált nemzetközi rendezvény egyhónapos keretében színes eseményekkel készülnek a rendezők: többek között lesznek kiállítások, beszélgetések, vetítések, workshopok, mesterkurzusok és könyvbemutatók.