Címke: Joel-Peter Witkin

Cenzúrázták a Joel-Peter Witkin kiállítást reklámozó köztéri plakátokat Franciaországban

A római király egykori palotája, a Quirinale adott otthont a híres amerikai fotóművész, Joel-Peter Witkin The art and the manner című kiállításának. Ezt a programot egy galériatulajdonos javasolta Rambouillet város művészeti és történeti múzeumának, azonban arra nem számított, hogy a provokatív fényképek miatt többen tiltakozni fognak a tárlat ellen, és végül reklámoznia sem szabad majd a tárlatot.

Tovább

Válogatás a kortárs fotóművészet egyik legvitatottabb alkotójának képeiből

Immár 41. alkalommal rendezik meg az AIPAD szervezésében a The Photography Show eseményt New Yorkban, melyhez kapcsolódva ebben az évben az Etherton Gallery a Paris Galerie Baudoin Lebonnal együttműködve rendez egy kiállítást, amely az elmúlt 50 év egyik legfigyelemreméltóbb és legvitatottabb fotográfusát, Joel-Peter Witkint ünnepli.

„Én vagyok a képen” – Soma volt a modell egy 1993-ban készült világhírű Witkin fotón

A The Fool, Budapest című fotón Spitzer Gyöngyi, művésznevén Soma Mamagésa is szerepel, akit 1993-ban hívtak fel, hogy a világ egyik leghíresebb fotóművésze modellt keres, és rá gondoltak. Az egyeztetések után Joel-Peter Witkin budakalászi otthonában látogatta meg Somát, aki a Punkt felkérésére így emlékezett vissza az első találkozásra.