Címke: Maison Européenne de la Photographie

I See You – Rineke Dijkstra videómunkái a párizsi MEP kiállításán

A kortárs portréfotográfia megkerülhetetlen alkotója, a holland Rineke Dijkstra (1959) videóinstallációiból látható retrospektív kiállítás a párizsi MEP (Maison Européenne de la Photographie) fotóművészeti központjában. Az I See You című tárlat október 1-ig tekinthető meg a francia fővárosban.

Tovább

Vizuális és érzéki utazásra invitál Maya Rochat A Föld költészete című kiállításával

Nagyszabású kiállítás keretein belül mutatja be a MEP Maya Rochat svájci művész munkásságát. A kísérletező fotográfus egyedi formanyelvet fejlesztett ki, amely több tudományágat is érint: fotográfia, festészet, videó, installáció és performansz. Rochat vizuális montázsokat kreál családjáról, barátairól vagy környezetéről készített fényképek, illetve festmények, nyomatok vagy kollázsok segítségével, és olyan anyagokat használ, mint a vegyszerek, fehérítő, festékszóró spray vagy ragasztó.

Tévhiteinkkel szembesít Zanele Muholi retrospektív kiállítása a MEP-ben

Munkássága a fekete LMBTQIA+ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer, interszexuális, aszexuális+) közösséget ábrázolja. A nagyszabású esemény több mint 200 fotót és videót, valamint számos archív anyagot vonultat fel, így Muholi eddigi pályafutásának teljes spektrumát felöleli.

Samuel Fosso nyerte el a Deutsche Börse Photography Foundation 2023 díját

2023. május 11-én a londoni The Photographers’ Gallery-ben (TPG) rendezett ünnepségen jelentették be a Deutsche Börse Photography Foundation 30.000 font értékű díjának 2023-as nyertesét. A díj azokat a művészeket és projektjeiket jutalmazza, akik az előző 12 hónap során a legjelentősebb mértékben járultak hozzá a kortárs fotográfia világához.