Címke: Martin Wanda

„Sokkal fontosabb a képek tartalma, mint a technikai milyenségük” – beszélgetés Martin Wandával és Martin Gáborral

Martin Wanda & Martin Gábor: Az örök fiatalság balladája címen nyílt kiállítás a Mai Manó Házban. A tárlat két fotográfus, apa és lánya sok évtized különbséggel és többezer kilométer távolságban készült anyagát párhuzamba állítva mutatja be az 1960-as, 1970-es évek Békéscsabájának szórakozó fiataljait, illetve a mai London éjszakai életét. A fotóriporterként, fotóművészként és reklámfotográfusként számos albumot és kiállítást jegyző Martin Gábor (1953), valamint lánya, a nemzetközi jelentőségű magazinoknak, divatházaknak, zenekaroknak és lemezkiadóknak dolgozó Martin Wanda (1991) most kiállított fotográfiái tértől és időtől függetlenül mesélnek a mindenkori húszas generációk kollektív identitásának kérdéseiről.

Tovább

5kérdés – Martin Wanda

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Martin Wanda fotográfust kérdeztük.

Szeretők – Martin Wanda sorozata a szerelem sokszínűségéről

A Lovers/Szeretők egy teljességgel személyes indíttatásból táplálkozó projekt, amely társadalmi szempontból is releváns kérdéseket vizsgál. Céljaim között szerepelt a szexualitás (szexuális fluiditás/sokszínűség) természetének vizsgálata, illetve a heteroszexuális és homoszexuális kapcsolatok, „szerelmek” hasonlóságának vizuális bemutatása: különböző fiatal párok fotografálásán keresztül.