Címke: tájfényképezés

,,Azt próbálom elérni, hogy megértsem a tájat” – Edward Burtynsky kiállítása Madridban

A tárlat az idei PHotoESPAÑA kiemelt eseménye, amely a fesztivál saját alapítású díját is elnyerte. A képeknek a madridi CentroCentro adott otthont, itt láthatóak első alkalommal. A kiállítás kurátorai a projekt 22 fényképét választották ki, amelyek a 2015 és 2019 között készültek Afrikában, a felvételek az ember és a természet megromlott viszonyára, illetve a tájak monumentalitására koncentrálnak.

Tovább

Az AI és a tájkép – Válogatás Zagyvai Sári Aitotípia című kiállításának anyagából

Egy mesterséges intelligencia program segítségével, az interneten fellelhető fényképekből generált az alkotó tájképeket, amelyek különböző természeti elemek szintézisei. Ezek a tájak az interneten fellelhető tengerek, hegyek és sivatagok képeire építenek vizuálisan, és azok uniformizált látványából állnak össze.

Közel 160 millió forintot fizettek Ansel Adams Holdkelte című fotójáért a Sotheby’s árverésén

A Sotheby’s február 17-i fotóaukcióján a David H. Arrington gyűjteményében található Ansel Adams alkotásokat árvereztek el. Arrington miután 1983-ban végzett a Texasi Műszaki Egyetemen, Midlandbe költözött, hogy a Permi-medence olaj- és gáziparában dolgozzon. Ekkor kezdte el gyűjteni Ansel Adams fényképeit, eleinte lassan, de hamarosan féktelen lelkesedéssel.