Címke: természetfotó

Ők nyerték el az idei természetfotó-pályázat fődíjait

31. alkalommal hirdették ki a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége pályázatának végeredményét, melyre 2926 érvényes kép érkezett 153 szerzőtől. A díjakat 2023. november 7-én adták át a Magyar Természettudományi Múzeumban, melynek kiállításán a pályázat utolsó fordulójába jutott 122 fotográfia látható.

„Minden egyes napnak az állatok világnapjának kellene lennie!” – Zana Briski: Animalograms

Az 1966-ban Londonban született Oscar-díjas rendező és fotóművész, Zana Briski a Punktnak küldött levelében írta meg, hogy alkotói folyamatait kizárólag a természet szeretete inspirálta, így fotográfust vagy más képzőművészt nem tud megnevezni. Legújabb munkájában egy archaikus technikát alkalmaz, és a képek egyediségét már több díjjal is jutalmazták.

Daróczi Csaba nyerte el Az Év Természetfotósa díjat, Kártyás Gergő pedig Az év ifjú természetfotósa

Harmincadik alkalommal írta ki a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége Magyarország és Közép-Európa legnagyobb hagyományokkal bíró, talán legrangosabb természetfotós pályázatát. A Magyar Természettudományi Múzeumban 2022. november 9-én megrendezett díjátadón hirdették ki az idei nyerteseket, ahol megnyílt a pályázat legjobb képeiből rendezett kiállítás is.

„Minden teremtménynek egyenlő joga van az élethez.” – Virtuális kiállításon láthatók Nick Brandt természetvédő fotográfus szomorú képei

Az Atlas Gallery által bemutatott 59 képből álló virtuális kiállításon az állati és emberi szereplők egyaránt „a rendje vesztett bolygó felzúdulásának” elbujdosott veteránjai. A képek köddel és világítással elért effektusai már-már dezorientálóak, s a csendes, szinte megbűvölt jelenetek a tragédia vagy veszteség érzését idézik fel.

Ezek 2021 legjobb természetfotói – Válogatás a Lenergy – Az Év Természetfotósa 2021 pályázat díjazottjainak képeiből

2021-ben Az év természetfotósa kitüntető címet Daróczi Csaba nyerte el, akinek nem kevesebb, mint 15 képe szerepel a legjobbak között. Az év természetfotója 2021-ben címet Daróczi Csaba: Egy korty című képe kapta, egy újszerű, víz alatt elhelyezett kamerával készült képpel. Az év ifjú természetfotósa címet pedig Kiss Márton Róbertnek ítélte a zsűri.

Tovább