Címke: virtuális kiállítás

Online is megtekinthetők William Wegman kutyafotói

William Wegman polaroid munkáit mutatja be hamarosan az Alta Galéria, melyet Pancho Saula és Michelle Ferrara alapított 2021 szeptemberében Andorrában. A klasszikus, vintázs és kortárs fotográfiákra specializálódott galéria hangsúlyt fektet az európai és amerikai modernizmusra, valamint a New York-i iskolára is. Legújabb kiállításukra a leghíresebb kutyafotográfus 20×24 cm-es polaroid képeiből válogattak, ahol a „2024” a kiállítás évét és egyúttal a 20×24-es Polaroid méretet is jelöli. 

Ritkán látott Saul Leiter fotók az online is megtekinthető centenáriumi kiállításán

A Saul Leiter születésének 100. évfordulóját ünneplő, az életművének sokszínűségét bemutató kiállítás 2024. február 10-ig tekinthető meg a New York-i Howard Greenberg Galériában. A Saul Leiter: Centennial című tárlattal egyidőben jelent meg a Saul Leiter: The Centennial Retrospective című album, amelyet a Thames & Hudson adott ki.

„Gyakran a hibáidból tanulsz a legtöbbet” – Patrick Demarchelier kiállítás nyílt Londonban

A londoni Atlas Gallery egy nagyszabású kiállításon mutatja be a 2022 márciusában elhunyt világhírű francia divatfotográfus, Patrick Demarchelier munkásságát. A kiállított művek többsége olyan divatfotográfiák, amelyek főként az 1980-as évek elejétől a 2000-es évek végéig készültek, egy olyan időszakban, amely Demarcheliert a modern kor fotóművészetének egyik nagy mesterévé tette. A kiállított képanyag online is megtekinthető.

„A fénykép nemcsak érzelmeket közvetíthet, hanem az emberiséget is képes segíteni” – Bruce Davidson kiállítása New Yorkban

Ritka, eddig kevésbé ismert Bruce Davidson fotográfiákat mutatnak be a New York-i Howard Greenberg Gallery Bruce Davidson: The Way Back című kiállításán. A galéria Davidson archívumából válogatott, főként az 1957 és 1977 közötti időszakra fókuszálva. A New Yorkban élő és ma is aktívan dolgozó Davidson pályafutása kezdetétől fogva arra törekedett, hogy témáit mélységben és hosszabb ideig dokumentálja.

Gyermekekről készült fényképeket adtak el – gyermekek javára

Az Atlas Gallery nagyszabású kiállítást rendezett, melyen több mint 50 fotográfus gyermekekről készült fényképei voltak láthatóak. A gyűjtemény, amelyet a galéria tulajdonosai maguk állítottak össze, a fotográfia történetének korai évei óta napjainkig készült felvételeket tartalmazza. A Seen not Heard címmel megrendezett kiállítás képanyagát a galéria nemrég árverésre bocsátotta, a bevétel egy részéből pedig jótékonysági célokat támogattak.

Mary Ellen Mark képei a Száll a kakukk fészkére című film forgatási helyszínéről

A Toronto Metropolitan University (TMU) Képközpontjában (IMC) megrendezett Mary Ellen Mark: Ward 81 című kiállítás az Oregon Állami Kórház egyik női kórtermének mindennapjait mutatja be. A fényképeket, hangfelvételeket és archív anyagokat felvonultató tárlat célja, hogy mélyreható betekintést nyújtson a fotográfus kísérletező és úttörő megközelítésébe a dokumentarista stílusú fényképezés terén.

Tovább

„A fényképek a külső valóságból és a belső énünkből származnak” – Online kiállításon is láthatók Graciela Iturbide képei

Az Etherton Galériában megrendezett kiállítás Graciela Iturbide személyes látásmódját vizsgálja, amely a fényképezésből, mint a belső és külső felfedezés médiumába vetett alapvető hitből, az őslakos kultúrák befogadásából, a véletlenre való nyitottságából és a beilleszkedési képességéből adódik.

A magyar és a francia fotótörténet egyik ikonjának nyílik életmű-kiállítása Franciaországban

Ez az első retrospektív kiállítás, amely Ergy Landau pályafutását teljes egészében próbálja bemutatni a magyarországi kezdetektől a franciaországi munkásságán, valamint a Kínában és Mongóliában készült képein keresztül. A kiállítás Laurence Le Guen évekig tartó munkájának eredménye, aki a Mai Manó Házban is tartott már előadást 2020-ban Ergy Landau at “open books” címmel.

William Klein nemrég felfedezett képeiből nyílt kiállítás a Howard Greenberg Galériában

Klein 1963-ban utazott Afrikába a brit Town című férfimagazin és a Weekly Telegraph megbízásából. Dakartól Nigeren át Szenegálig utánozhatatlan stílusú fényképeket készített, amelyek egy részét annak idején publikálta, de a legtöbbjük negatívként és diaként a fiókban maradt, és soha nem kerültek nyomtatásba vagy állították ki őket. A munkákat nemrégiben fedezték fel William Klein párizsi műtermében.

Csábítás és elegancia – 26 fotó az Allure: Platinum Prints by George Hoyningen-Huene című online kiállításon

Az Allure: Platinum Prints by George Hoyningen-Huene 26 fotót mutat be az alkotó ’20-as és ’30-as években készült képeiből. Hoyningen-Huene mint divatfotográfus lett világhírű, a Vogue és a Vanity Fair magazinok vezető fotográfusaként dolgozott 1926–35 között, később pedig a rivális Harper’s Bazaarnál helyezkedett el.

Online kiállításon láthatóak Steve Schapiro ikonikus pillanatképei

Schapiro nem csak a politikai szférában készítette el egészen a ’60-as évektől a kor lenyomatát, hanem a kulturálisban is. Az online kiállítás képei között szerepelnek portrék olyan ikonikus művészekről, mint Magritte, Bowie, Warhol, Samuel Beckett, Robert Redford vagy Barbara Streisand. Festők, zenészek, írók, filmesek és színészek.