Címke: Wolfgang Tillmans

Wolfgang Tillmans a legbefolyásosabb fotográfus

A Time magazin minden évben nyilvánosságra hozza százas listáját, amelyben az élet különböző területeiről gyűjti össze az elmúlt év legbefolyásosabb, legnagyobb hatású művészeit, sportolóit, aktivistáit és vállalkozóit. Ezúttal egy fotográfus is felkerült a listára.

Tovább

„Ha egyetlen dolog számít, minden számít” – Válogatás Wolfgang Tillmans MoMA-ban megrendezett To look without fear című kiállításának képeiből

A tárlat laza kronológia mentén követi végig a fotóművész pályafutását, a ’80-as évekbeli kísérletektől kezdve, a legújabb, eddig soha nem látott alkotásokig. Tillmans eddigi több mint harmincéves tevékenysége során folyamatosan feszegeti a fotográfia határait, kísérletezik a médium nyújtotta lehetőségekkel, anyagokkal, technikákkal.

Válságban a műtárgypiac? – Klasszikus és kortárs fotográfiákat árverezett el a Sotheby’s

A Sotheby’s őszi, Photographs elnevezésű árverésén ezúttal is az egyetemes fotótörténet kiemelkedő alkotásait vásárolhatták meg az érdeklődők. Az előző évekhez képest az eladott tételek mennyiségét és az ezekből befolyt összeget nézve, az őszi aukción már érezhető volt az a trend, hogy a vásárlók döntését a világpolitikai és gazdasági események kisebb-nagyobb mértékben már befolyásolják.

Fotográfia és hit

Az Aperture Magazine tavaly decemberben megjelent, 237. lapszámának témája a spiritualitás volt, vendégszerkesztője pedig a fotográfus-nagyágyú, Wolfgang Tillmans. Mostani cikkünkben egy holland művész, Robin Alysha Clemens képein keresztül foglalkozunk mi is a témával, aki különböző vallási közösségek életét mutatja be antropológiai eszközök segítségével.