Menü

Ők nyertek Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíjat

20 • 03 • 07PUNKT

Rendben lezajlott az idén 28. éves és a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft., (MANK) által menedzselt Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíj pályázatainak elbírálása. Sajnos, az elbírálást végző és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kinevezett öttagú szakmai zsűri névsora nem ismert. Ismét 10 alkotó kapja egy évig a havi 200 000 forint összegű díjat, akik az év letelte után bemutatkozó kiállításon mutatják meg munkáikat.

A 2020. évi Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíj nyerteseinek névsora: I. évfolyam: Balogh Viktória, Bánhegyesy Antal, Bilák Krisztina, Piti Marcell, Sivák Zsófia, Szalai Dániel, Sztrehalet Oxána, II. évfolyam: Zagyvai Sára, III. évfolyam: Nyíri Julianna, Turós Balázs.

0103

Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíj 2019 kiállítás, Capa Központ, enteriőr. Fotó: Capa Központ

Az ösztöndíjat nyert alkotók többsége a fiatal fotográfia ismert és elismert, több csoportos és egyéni kiállításon bemutatkozó alkotóiból került ki, akik legnagyobb hányada a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának a tagja. Pár alkotót kiemelve: Balogh Viktória 2018-ban és 2019-ben is elnyerte a Magyar Fotóművészek Szövetsége ösztöndíját, Bánhegyesi Antal 2019-ben a Capa-nagydíj nyertese lett, Bilák Krisztina 2017-ben Magyar Fotóművészek Szövetsége ösztöndíjas, Szalai Dániel pedig az OFF Bratislava 2019 fődíját kapta meg.

0103

Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíj 2019 kiállítás, Capa Központ, enteriőr. Fotó: Capa Központ