Menü

Cortona On The Move Fesztivál – Nyári fotófesztivál-ajánló V.

21 • 07 • 16Koleszár Stella

Cortona On The Move Fesztivál, 2021. július 15–18.

Az idén tizenegyedik alkalommal megrendezett Cortona On The Move fesztivál célja a kortárs fotográfia terjesztése és népszerűsítése, új látásmódok és a vizuális kommunikáció eredeti formáinak keresése. Cortona egyedülálló hely, az etruszk város középkori története keresztezi a multimédia jelenét és jövőjét. A fesztivál ideje alatt a kiállításokat a központban található történelmi épületekben rendezik meg. Számos rendezvény, beszélgetés, tárlatvezetés, portfólió-konzultáció és műhelyfoglalkozás várja az érdeklődőket. A Cortona On The Move 2021-es témája az elbeszélő jellegre épít, melynek címe: „Emberek vagyunk”. A kiállított munkák olyan történeteket mesélnek el, amelyekben az ember a főszereplő minden érzelmeivel és értékével, sajátosságaival, zsenialitásával és hibáival. A négynapos fesztivál több mint húsz fotóművész munkáját mutatja be. Közülük ajánlunk néhány izgalmas projektet:

0103

Fotó: © Catherine Panebianco

Catherine Panebianco: No Memory Is Ever Alone

Panebianco munkája reflektál az otthon fogalmára és a családi emlékezetre. Tisztán analóg folyamaton keresztül, az apja által készített diákat helyezi aktuális helyszínekre, így projektjében a múlttal egészül ki a jelen, így teremtve újabb emléket az emlékezetben. 

0103

Fotó: © Deanna Dikeman

Deanna Dikeman: Leaving and Waving

A fotográfusnő először egy családi látogatás utáni búcsúzáskor, 1991-ben kezdte el fényképezni szüleit. Dikeman végül több mint húsz éven keresztül örökítette meg a búcsúzás pillanatában a neki integető szüleit. A fotográfus édesapja 2009-ben hunyt el, 2017-ben pedig édesanyja is eltávozott az élők sorából, így a legutolsó képen már csak a házukat láthatjuk.

0103

Fotó: © Aleksi Poutanen

Aleksi Poutanen: Embertársak

A finn fotográfus játékos és meglepő közelítésű képein, olyan embereket láthatunk, akik mindennapi életüket házi- és vadállatokkal osztják meg. Ez a sorozat ezt az egyedülálló együttélési formát mutatja be.

0103

Fotó: © Hannah Reyes Morales

0103

Fotó: © Aurore Dal Mas

0103

Fotó: © Alessandra Sanguinetti, Magnum Photos

0103

Fotó: © Federico Estol

0103

Fotó: © Gabo Caruso

0103

Fotó: © Jo Ann Chaus

0103

Fotó: © Francesca Todde

0103

Fotó: © Tim Franco

0103

Fotó: © Paolo Pellegrin

0103

Fotó: © Marco Garofalo

0103

Fotó: © Jon Henry

0103

Fotó: © Alec Soth, Magnum Photos

0103

Fotó: © Tomaso Clavarino

0103

Fotó: © Jonathan Torgovnik

0103

Fotó: © Stephanie Gengotti