Menü

Válogatás a 2021-es Budapest International Foto Awards díjnyertes képeiből

22 • 03 • 11Punkt

A Farmani Group 1985 óta a világ egyik vezető szervezete, amely a fényképezést, a designt és az építészetet támogatja és népszerűsíti. A vállalat fő küldetése, hogy versenyeken, díjakon, kiállításokon, művészi közösségek fejlesztésén, hálózatépítési lehetőségek és oktatásokon keresztül fedezze fel és népszerűsítse a tehetségeket ezeken a területeken. Ennek a küldetésnek a része a moszkvai és a tokiói mintára épülő – immár harmadszor meghirdetett – Budapest International Foto Awards (BIFA) fotópályázat is, melynek zsűrije a világ minden részéről érkező több ezer pályamunka közül választotta ki a nyerteseket 2022 január végén, akiket most egy kiállítással ünnepel Budapesten.

Az alkotások a portréktól és művészi fényképektől az építészeti fotókig, valamint hivatásos és amatőr fotográfusoktól származó lenyűgöző természet- és makróképekig terjednek. A 2021-es BIFA első és második helyezettjeit az alábbi kategóriákban díjazták: Emberek, Építészet, Képzőművészet, Könyv, Portfólió, Reklám, Rendezvények, Sajtó, Természet. A díjazottak képei a fődíjasokkal (Az év fotográfusa és Az év tehetsége) együtt kerülnek bemutatásra.

Hannah Lillethun, a Farmani Csoport vezérigazgatója és a BIFA egyik szervezője egy interjúban mesélt a legújabb BIFA pályázat tapasztalatairól.

"A beérkező képek minősége és változatossága minden évben növekszik, ahogy egyre több fotográfus ismeri meg a programot, és osztja meg velünk hihetetlen munkáit. Különösen a feltörekvő és a diákfotográfusok mutatnak be igazán friss és tiszta perspektívát a világról. Nagyon nehéz kiválasztani a személyes kedvencemet, de azt kell mondanom, hogy mélyen megérintett a Change the Conversation című sorozat. Sujata Setia nyers és gyönyörű alkotása – amely az észlelés és a szépség témáit dolgozza fel – fontos kérdés modern kultúránkban."

Galéria rovatunkba a Budapest International Foto Awards 2021 fotópályázat díjnyertes képeiből válogattunk.

 

0103

Photographer of the Year 2021 Book Fotó: © Svetlana Melik-Nubarova: Részlet a múltunk című sorozatból

0103

Best New Talent in Book Fotó: © Valter Darbe: Részlet az I Was My Husband című sorozatból

0103

Fotó: © George Mayer: Black Dress

0103

Fotó: © Paul Brouns: Fire Escapism

0103

Fotó: © Jordi Cohen: Maletilla Success

0103

Fotó: © Sujata Setia: Change The Conversation

0103

Fotó: © Barbara Zanon: Filling The Void

0103

Fotó: © Rico X: Who Left The Bloody Lights On

0103

Fotó: © Angelika Kollin: You Are My Mother

0103

Fotó: © Emese Balázs-Fülöp: Hope... Leprosy

0103

Fotó: © Streetmax 21: 130617-030619

0103

Fotó: © Margarita Mavromichalis: As Time Stood Stil

0103

Fotó: © Diana Cheren Nygren: The Persistence of Family

Jegyzetek

Budapest International Foto Awards 2021
House of Lucie Budapest Galéria
1055 Budapest, Falk Miksa utca 30.
2022. február 4. – március 18.