Menü

Fókuszban az MFSZ új tagjai – Becze Anita

23 • 10 • 07Punkt

A Magyar Fotóművészek Szövetsége 2022-ben tagfelvételt hirdetett, ahol egy kétfordulós pályázaton bírálták el a jelentkezők portfólióját vagy fotószakírói tevékenységének ismertetését. Az év elején bejelentett döntés értelmében 11 fővel bővült az MFSZ tagjainak száma, akiknek művészeti tevékenységét itt a Punkton is bemutattuk.

Fotográfus vagyok.
Vonz az alkotás, az értékteremtés lehetősége, az abból fakadó öröm. A fényképezés elégedettséggel tölt el, ugyanakkor mind a mai napig kihívást is jelent.
Szeretek olyasmivel foglalkozni, amihez személyesen kapcsolódom, ami mélyen foglalkoztat, és amiről a fotózáson keresztül a magam és mások számára is megjeleníthetek valamit, amit intellektuális úton szavakkal nem lennék képes megragadni. Szeretek a fotókon keresztül újat tanulni magamról, az emberi életről és kapcsolatokról.
30 évvel ezelőtt, az egyetemi éveimben kezdtem el fotózni. A fotózás szépen lassan beleszövődött a napjaimba, az életem részévé vált. A pillanatok dokumentálása, a hangulatok megörökítése szívből jövő szenvedélyem lett.
Fotózásaim témájául sokszor választok emberábrázolást portré vagy fotóesszé formájában. Fotózom. Szívvel. Lélekkel. (Becze Anita)

 

0103

Fotó: © Becze Anita: Megbékélve I.

Becze Anita: Visszhangok

Ennek a fotósorozatomnak az volt a célja, hogy édesanyámhoz közelebb kerüljek: jobban megértsem, megismerjem és elfogadjam őt.
Az emberek érdekelnek igazán: a motivációik, az örömük, a bánatuk, a választásaik, az életük, a születés és a halál.
A téma nehézsége és egyben szépsége is az, hogy benne vagyok a folyamatban. Gyakran éreztem magam inkább a történet részesének, mint alkotójának.
A betegség kezdetétől folyamatosan dokumentáltam a folyamatot, így a kettőnk kapcsolatát is. A képek mindkettőnknek segítséget nyújtottak a helyzet feldolgozásában, a betegség elfogadásában.

Ez a folyamat mindkettőnk számára gyógyító volt.

0103

Fotó: © Becze Anita: Megbékélve II.

0103

Fotó: © Becze Anita: A helyemen vagyok 1.

0103

Fotó: © Becze Anita: A helyemen vagyok 2.

0103

Fotó: © Becze Anita: Triplázva az erőm 1.

0103

Fotó: © Becze Anita: Triplázva az erőm 2.

0103

Fotó: © Becze Anita: Bátorság 1.

0103

Fotó: © Becze Anita: Bátorság 2.

0103

Fotó: © Becze Anita: Együtt az úton 1.

0103

Fotó: © Becze Anita: Együtt az úton 2.

Jegyzetek

Becze Anita további képei ezen a linken tekinthetők meg.