Menü

Limitált kiadású Leica M6-ossal ünnepli a Leitz aukciósház fennállásának a 20. évfordulóját

23 • 10 • 14Baki László

A kézzel készített, precíziós Leica fényképezőgépek már több mint 110 éve gyakorolnak nagy hatást a fotózás világára. Néhány ilyen remekmű – fényképezőgépek és objektívek egyaránt – minden évben felbukkan a Leitz Photographica Auction árverésein, hogy a legmagasabb ajánlatot tevő megvásárolhassa. Tavaly ünnepelték az aukciók 20. évfordulóját, mely alkalomból egy exkluzív szett létrehozását jelentették be.

A Leitz Photographica Auction a világ egyik leghíresebb olyan árverése, ahol vintázs fényképezőgépeket, objektíveket és egyéb értékes kiegészítőket kínálnak eladásra. Az új fényképezőgépet a huszadik évfordulóra a Leitz Photographica Auction a Leica Camera AG-vel közösen fejlesztette ki: a Leica M6 Set „Leitz Auction” tartalma egy fekete Leica M6 fényképezőgép és egy szintén fekete színű Noctilux–M 50 f/1.2 ASPH. típusú objektív. Az M6 Set „Leitz Auction” festése fényes fekete, a Leitz emblémát kifejezetten erre a célra készítette tömör aranyból egy aranyműves a németországi Wetzlarban, és a gépvázat valódi diófa furnérból készült borítás fedi. A nemes formatervet arany és vörös gravírozás teszi teljessé.

A Leica M6 Set „Leitz Auction” mindössze húsz példányban készült. A fényképezőgép és a Noctilux–M 50 f/1.2 ASPH. objektív mellett a szett tartalmaz egy fényes fekete festett kivitelű objektívsapkát, egy vázsapkát és egy fényellenzőt, valamint egy egyedi fekete bőrszíjat és eredetiségigazolást. A Noctilux–M 50 f/1.2 ASPH.-t tartalmazó Leica M6 Set „Leitz Auction” kizárólag a bécsi Leica Camera Classics forgalmazásában kapható.

0103

Fotó: Leica M6 Set „Leitz Auction"

0103

Fotó: Leica M6 Set „Leitz Auction" tartozékai

0103

Fotó: Leica M6 Set „Leitz Auction" díszdoboza

0103

Fotó: Leica M6 Set „Leitz Auction"