Címke: fényképezőgép

„A klasszikus értelemben vett gyűjtés fogalma megváltozott” – beszélgetés Fejér Zoltánnal

Fejér Zoltán György fotográfus és fototechnika-történész több mint ötven éve kezdte fotográfusi pályafutását. Tizenkét könyve és cikkei megkerülhetetlenek és alapvető források a magyar fényképezőgépek és azok létrehozóinak tekintetében. Pár napja töltötte be 72. életévét, s március 15-én vehette át pályafutásának legnagyobb szakmai elismerését, a Balogh Rudolf-díjat.

Tovább

Leica ritkaságok és Marilyn Monroe a Leitz Photographica aukcióján

A 41. Leitz Photographica aukciót 100 tétellel nyitó, Árnyék és fény elnevezésű fotográfiai árverés fénypontjai között Vivian Maier, Thomas Hoepker, Robert Frank, Diane Arbus, Bruce Davidson, André Kertész és Dennis Hopper fotói is szerepeltek.

A nagy San Franciscó-i Leica kamerarablás

Egy négyfős rablócsoport, akik közül legalább az egyiküknél fegyver volt, november utolsó hétvégéjén 178.000 dollár értékű fényképezőgép-felszerelést rabolt el, továbbá 20.000 dolláros kárt okozott egy San Franciscó-i Union Square közelében található Leica boltban.

A 75 ezer dolláros fényképezőgépszobor – Pagani x Gibellini GP810HP

A kamerából csak 75 darabot gyártanak, bár a fotográfiai szcénán belül ez is körülbelül hetvenötször annyi, mint amennyire igény lehet. Viszont rögtön meg is nyugodhatunk, mert ebből a mennyiségből 30 darabot félre is tesznek a jelenlegi és jövőbeli Pagani autótulajdonosok számára. Már akik értik, hogy mire is jó a Scheimpflug-szabály vagy a perspektíva korrekció.