Címke: Alfred Stieglitz

„Szeretem, ha a fotográfiám tiszta, nem manipulált, minden trükktől mentes” – 160 éve született Alfred Stieglitz

Az évek során egyértelművé vált, hogy Alfred Stieglitz sokkal több volt, mint a kamera nagy mestere; a reneszánsz ember sokrétű képességeivel rendelkezett: zseniális fotográfus, kiadó, író, galériatulajdonos és kiállításszervező, karizmatikus vezető a fotográfia és a művészet világában. Oly mértékben hatással volt a fotográfia alakulására, hogy munkásságának köszönhetően szakítva a festészetutánzással a fotográfia a huszadik század egyik fő művészeti ága közé emelkedett.

Tovább

Százszoros áron került a fotóaukcióra a két éve talált ritka Stieglitz-nyomat

2021-ben Jeff Sedlik egy árverésen, a Connecticut állambeli Old Saybrookban vásárolt meg egy kifakult, bekeretezett Alfred Stieglitz fotót. A hírről a Punkt is beszámolt, hiszen az eleinte kockázatosnak tűnő 2200 dolláros üzlet gyorsan változott tündérmesévé, ugyanis Sedlik a kép megvásárlása után kinyitotta a képkeretet és a hátsó borító eltávolítása után kiderült, hogy a keretben nem egy, hanem két kép lapul: mégpedig az ismert és elismert Stieglitz egy ritka platinanyomata.

Tündérmese képkeretben – egy ritka Stieglitz-fotó története

Sedlik egy árverésen, a Connecticut állambeli Old Saybrookban vásárolt meg egy kifakult, bekeretezett Alfred Stieglitz fotót. Az eleinte kockázatosnak tűnő 2200 dolláros üzlet gyorsan változott tündérmesévé, ugyanis Sedlik a kép megvásárlása után kinyitotta a képkeretet és a hátsó borító eltávolítása után kiderült, hogy a keretben nem egy, hanem két kép lapul