Címke: fődíj

Daróczi Csaba nyerte el Az Év Természetfotósa díjat, Kártyás Gergő pedig Az év ifjú természetfotósa

Harmincadik alkalommal írta ki a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége Magyarország és Közép-Európa legnagyobb hagyományokkal bíró, talán legrangosabb természetfotós pályázatát. A Magyar Természettudományi Múzeumban 2022. november 9-én megrendezett díjátadón hirdették ki az idei nyerteseket, ahol megnyílt a pályázat legjobb képeiből rendezett kiállítás is.

Deana Lawson nyerte a Deutsche Börse Photography Foundation 2022-es díját

Az eredetileg 1996-ban alapított Deutsche Börse Photography Foundation 2016 óta ítéli oda ezt a befolyásos éves díjat a londoni Photographers’ Galleryvel partnerségben. Az idei nyertes az 1979-ben született Deana Lawson volt, aki Centropy című sorozatáért nyerte el a Deutsche Börse Photography Foundation 2022-es díját.

Molnár Bence On Award-díjas sorozata az Off Bratislava fesztiválon

Az OFF Bratislava fesztivál a fotográfus szcéna friss tehetségeinek platformja. 2010-es megalakulása óta a rendezvény célja mindig is az volt, hogy optimális feltételeket teremtsen a fotográfia és az újmédia területén dolgozó fiatal művészek népszerűsítésében és támogatásában. Molnár Bence Inside című sorozatával 2020-ban nyerte el az OFF Bratislava fesztivál On Award díját, melyet az OFF Academy szekció legjobb diákprojektjeként kapta.