Címke: Hayward Gallery

A történelem vége után – Fotókon a brit munkásosztály jelene és közelmúltja

Nagy-Britannia legnagyobb művészeti központjában, a londoni Southbank Centerben működő Hayward Gallery tavasszal kilépett megszokott otthonából, hogy egy, a szigetországon végigvonuló vándorkiállítás keretében mutassa be az angol munkásosztály elmúlt három és fél évtizedének történetét, valamint jelenét. A markáns korképet felrajzoló After the End of History: British Working Class Photography 1989–2024 című tárlat a kortárs brit fotográfia alkotóinak munkáit vonultatja fel.

Tovább

„A kamera egy időgép, amely képes megjeleníteni az idő érzetét.” – Hiroshi Sugimoto eddigi legnagyobb retrospektív kiállítása

Az Egyesült Királyság legnagyobb művészeti központja, a londoni Southbank Center ad otthont a kortárs konceptuális fotográfia megkerülhetetlen alakja, Hiroshi Sugimoto (1948) öt évtizedet átölelő munkássága eddigi legnagyobb retrospektív kiállításának. A Hiroshi Sugimoto: Time Machine című tárlat január 7-éig látogatható a Hayward Galleryben, hogy utána a világ számos galériájában és múzeumában is kiállítsák az anyagot.