Címke: Indiai Fotófesztivál

A fotó elérhetővé tétele – Válogatás az Indiai Fotófesztivál kiállításainak képeiből

Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az Indiai Fotófesztivál, a dél-ázsiai régió legmeghatározóbb és legnagyszabásúbb fotóeseménye. A kifejezetten nem profitorientált nemzetközi rendezvény egyhónapos keretében színes eseményekkel készülnek a rendezők: többek között lesznek kiállítások, beszélgetések, vetítések, workshopok, mesterkurzusok és könyvbemutatók.

Tovább

Válogatás egy mianmari fotográfus, Shwe Wutt Hmon sorozatából

Shwe Wutt Hmon – 1986-os születésű szabadúszó dokumentarista fotográfus – munkái középpontjában a feminizmus, a közösségek identitása és az emberek közötti kapcsolatok állnak. Az alkotó gyakran épít be verseket, szövegeket és rajzokat munkáiba.

Megrázó képek Indiából – Válogatás Anindito Mukherjee A halálos második hullám című sorozatából

Bár a járvány és a vele járó szociális válság dokumentálása az elmúlt években univerzális témája volt rengeteg fotográfusnak világszerte, az Indiát kirívóan drasztikusan sújtó pandémiát Mukherjee megindítóan, mellbevágóan, de mégis humánus módon tárja elénk a rögtönzött krematóriumok és tömegkórházak képein keresztül.

Képek az (elképzelt) Tiàwùk bolygó lakóiról – Válogatás Gabriele Cecconi sorozatából

A Tiàwùk egy hozzánk egészen közeli galaxisban található bolygó, a Földhöz képest kicsi, a környezeti feltételek szélsőségesek, de alkalmasak az emberi élet megteremtésére és az alkalmazkodására. 500 év csillagászati ​​megfigyelés után az emberiség először talált egy másik bolygót emberi élettel, a fotósorozat a megfigyelések vizuális dokumentációja.

„A munkám elválaszthatatlan attól, ahogy élek.” – Válogatás Alena Zhandarova önarcképeiből

Alena Zhandarova 1988-ban született Oroszországban. A fotográfus különleges atmoszférát teremt, ami a kísérletezésre építve állít hétköznapi dolgokat szokatlan helyzetekbe. Munkájában a megszokott és az ismeretlen közötti határt vizsgálja, a vizuális történetmesélést eszközként használva. Alapvetően portrékon keresztül dolgozik, ahol gyakran önmaga szolgál alapanyagul ahhoz, hogy létrehozzon valami újat.

Tovább