Címke: Kudász Gábor Arion

Kudász Gábor Arion, Kudász Emma Johanna: Responsibility Check – kiállítás a Faur Zsófi Galériában

Emma idén novemberben töltötte be a tizenhármat. Elkísért egy kéthónapos finnországi utazásra, hogy egy közös művet alkossunk. Ám az együttműködésünk hullámvasút volt a szeretet és a gyűlölet, a sértések és a gyengédség szélsőségei között, mivel tinédzserkori személyisége egy felnőtt nőé és egy gyámoltalan gyermeké között ingadozott. Növekvő függetlensége nap mint nap kapcsolatunk határait feszegette. Hirtelen és brutális felismerés ez, hogy rám nem sokáig lesz már szükség a védelmező apafigura szerepében.

Tovább

5kérdés – Kudász Gábor Arion

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Kudász Gábor Arion Balogh Rudolf-díjas és Capa-nagydíjas magyar fotográfust, egyetemi docenst kérdeztük.

A társadalom lelkiismerete – interjú Kudász Gábor Arionnal

Kudász Gábor Arion többszörösen díjazott fotográfus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfia mesterképzésének oktatója. Az alkotóval készült interjúnkban a problémaközpontú alkotásról, a járvány miatt bezárt kiállításáról beszélgettünk és egy most formálódó sorozatáról, ami a fiatalok jövőképével foglalkozik.