Címke: Lebohang Kganye

Lebohang Kganye nyerte el a Deutsche Börse Photography Foundation 2024-es díját

A Punkt már évek óta figyelemmel kíséri Lebohang Kganye munkásságát. Beszámoltunk a 2022-es Paul Huf díjáról, megkerestük, hogy mutatkozzon be olvasóinknak is, azonban neve most az egyik legfontosabb szakmai díj kapcsán került újra elő. Kganye nyerte el a Deutsche Börse Photography Foundation 30.000 fonttal járó 2024-es díját a Haufi nyana? I’ve come to take you home című kiállításáért. Az idei, 2024-es díj azért is különleges, mert a Deutsche Börse és a The Photographers’ Gallery közötti húszéves partnerséget is ünnepli.

Tovább

Helyek, történetek, és a fotográfia határterületei – a Deutsche Börse Photography Foundation kihirdette idei pályázatának négy legjobb művészét

Az 1996-ban alapított, nagy múltra visszatekintő díj évről évre olyan művészeket jutalmaz, akik az előző év során fontos és jelentős munkát végeztek a fotográfia területén. Az idei shortlistre került projektek olyan kérdésekkel foglalkoznak, mint a háború, a diaszpóra közösségek élete, vagy a nemek közötti egyenlőség. Az idei, 2024-es díj azért is különleges, mert a Deutsche Börse és a The Photographers’ Gallery közötti húszéves partnerséget is ünnepli.

Lebohang Kganye – Haufi nyana? Jöttem, hogy hazavigyelek

Lebohang Kganye a 2022-es Foam Paul Huf Award nyertese. A 2007-ben alapított díjat évente ítélik oda a szakmai közösségben aktív és a médium kreatív határait feszegető fiatal művésznek. Az elismerés 20.000 eurós díjazással és egy Foam-szólókiállítással jár, mely 2023. fmájus 21-ig látogatható az amszterdami Foamban Haufi nyana? I’ve come to take you home (Túl közel? Jöttem, hogy hazavigyelek) címmel.

Lebohang Kganye nyerte el a 2022-es Paul Huf-díjat

A Paul Huf-díj kapcsán a nemzetközileg reprezentatív válogatás összeállítása érdekében a Foam mintegy harminc jelölőt keresett meg a világ különböző részeiről, és a fotográfia területén dolgozó szakembereket arra kérték fel, hogy válasszanak ki néhány tehetséges fotográfust a saját régiójukból.