Címke: Petőfi Irodalmi Múzeum

Mit nézzünk júliusban? – a Punkt fotókiállítás ajánlója

Júliusban sem maradunk izgalmas fotókiállítások nélkül, hiszen ismét számos múzeum és galéria várja új tárlatokkal a látogatóit. Picasso és egy magyar származású fotográfus barátsága, a PIM íróportréi, a tavalyi Kassák-díjas sorozata, valamint a víz ábrázolása magyar fotográfusok munkáiban. Ezekre a tárlatokra mindenképp érdemes ellátogatni.

Tovább

Mit nézzünk májusban? – A Punkt fotókiállítás ajánlója

Nem maradunk májusban sem fontos és izgalmas fotókiállítások nélkül, számos múzeum és galéria várja remek tárlatokkal és programokkal a látogatóit. Kemenesi Zsuzsanna nyírfafejei, Tímár Péter permutációja, 15 éves a FotóFalu, a legjobb hazai sajtóképek, egy tragikusan fiatalon elhunyt fotográfus emlékkiállítása és a háború ábrázolása. Ezekre a tárlatokra mindenképp érdemes ellátogatni.

Fotókiállítás-ajánló a Múzeumok Éjszakája programjaiból

2021. június 26-án, szombaton – immár tizenkilencedszer – rendezik meg az idei Múzeumok Éjszakáját. Különleges alkalom lesz az idei rendezvény, hiszen a Múzeumok Éjszakája lesz a világjárvány utáni újranyitást követő első, országos jelentőségű kulturális esemény.

Írók és művészek Székely Aladár műtermében

Székely Aladár, a 20. századi magyar portréfényképezés útját meghatározó fotográfus 150 éve született. Az évforduló alkalmával a Petőfi Irodalmi Múzeum kiállítása arra vállalkozik, hogy ismert és eddig nem publikált képek segítségével betekintést engedjen a művész személyes életébe.