Címke: Sebastião Salgado

„Tudom, hogy már nincs sok időm, de nem is vágyom többre. Rengeteget éltem és nagyon sokat láttam.” – Sebastião Salgado bejelentette nyugdíjba vonulását

Sebastião Salgado (1944), a fotográfia nyolcvanéves nagymestere 2024 februárjában bejelentette visszavonulását. A fényképezést 29 évesen felfedező Salgado ma Brazília egyik leghíresebb kortárs művésze, pályafutása során 130 országba látogatott el. A Magnum egykori tagja (1979–1994) szemtanúja volt háborúknak, forradalmaknak, puccsoknak és megannyi humanitárius katasztrófának. Filmszerű, fekete-fehér képein keresztül milliók tudhattak meg többet az emberi szenvedésről és a természet szépségéről.

Tovább

Válogatás a 31. Szlovák Fotóhónap kiállításainak képeiből

2021. november 3 és 30. között rendezik meg a Szlovák Fotóhónapot, mely az 1991-es alapítása óta immár a 31. eseménysorozat. Szlovákia nemzetközileg is elismert, az ország egyetlen és legrégebbi – folyamatosan megrendezett – fotófesztiválja kifejezetten a fotográfiát és a vizuális művészetet állítja középpontba. Idén az esemény fő kiállítása a 2020-ban a La Gacilly Photo Festival részeként debütáló Viva Latina! című tárlat, ahol latin-amerikai kortárs fotóművészek munkái láthatók.