Menü

Ami maradt – Bohus Réka önálló kiállítása a TOBE Galériában

20 • 09 • 28Punkt

Ami maradt címmel nyílik Bohus Réka fotográfus egyéni kiállítása 2020. október 13-án a TOBE Galleryben. Az alkotó 2015-ben végzett a Kaposvári Egyetem Fotográfia Ba szakán, munkáit legutóbb a Mélyáramok kiállításon láthattuk a debreceni MODEM-ben, valamint 2019 őszén a Vizivárosi Galériában, ahol művei képzőművész családtagjainak (Lugossy Mária szobrász, Bohus Zoltán szobrász és Bohus Áron képzőművész) alkotásaival együtt kerültek bemutatásra.

A mostani kiállítás címét adó Ami maradt című sorozat kiindulópontjául olyan napilapok szolgálnak, melyeket Bohus Réka a 18. születésnapjára kapott bátyjától, melyek az alkotó születése napján jelentek meg 1992-ben. Az egyes oldalakon olyan tárgyi kompozíciókat láthatunk, melyek szimbólumai az alkotó múltjából merítkeznek, vagy épp jelenlegi élete bizonyos helyzetfelismerése elevenedik meg bennük.

0103

Bohus Réka: Családi kör. Részlet az Ami maradt című sorozatból, 2020 © A művész és a TOBE Gallery jóvoltából

0103

Bohus Réka: Ami maradt, részlet a sorozatból (2020) A művész jóvoltából.

A kompozíciók hol az újságcikkek mondanivalóival együttműködve, hol azoktól függetlenül érik el teljes jelentéstartalmukat. Feldolgozza általuk a felhőtlen gyermekkor emlékképeit, az odavaló visszavágyódást éppúgy, mint a fájdalmas betegségekkel teli időszak nehezen emészthető lenyomatait. Amellett, hogy az egyes képekkel formát ölt azoknak a konkrétumoknak, melyeket saját maga számára fontosnak tart, célja, hogy a befogadó az absztrakciókban elmélyülve, saját érzelmeire hagyatkozva megteremtse az ő személyének szóló jelentéseket. A kiállítás a Fotóhónap 2020 programsorozat része.