Címke: tobe gallery

Haditudósítás, dokumentáció és a háború színpada – Emeric Lhuisset munkáiból mutat be válogatást a TOBE Gallery

A TOBE Gallery-ben június 22-ig látható a Theater of War by Emeric Lhuisset című kiállítás. A francia fotográfus és vizuális művész gyakran fényképez érzékeny témákat, háborús övezeteket, katonákat, de munkái között találhatunk felülnézeti tájképeket vagy felhőkről készült felvételeket is. A TOBE Gallery kiállítása egy reprezentatív válogatást mutat be Emeric Lhuisset sorozataiból, amely a művész több fotográfiai projektjébe is betekintést enged.

Tovább

Mit nézzünk májusban? – A Punkt fotókiállítás ajánlója

Nem maradunk májusban sem fontos és izgalmas fotókiállítások nélkül, számos múzeum és galéria várja remek tárlatokkal és programokkal a látogatóit. Kemenesi Zsuzsanna nyírfafejei, Tímár Péter permutációja, 15 éves a FotóFalu, a legjobb hazai sajtóképek, egy tragikusan fiatalon elhunyt fotográfus emlékkiállítása és a háború ábrázolása. Ezekre a tárlatokra mindenképp érdemes ellátogatni.

Az őserdő növényei a szkenner alatt – Luzia Simons képei a TOBE Gallery-ben

A galériától megszokott módon egy dél-amerikai perspektívából építkező kiállítást szerveztek meg, miközben újdonsággal is szolgálnak, mivel most nem fényképekből, hanem scannogramokból mutatnak be válogatást. Az Evergreen című kiállítás október 14-éig tekinthető meg a Puskás Bea és Tomas Opitz által életre hívott galériában.

Mit nézzünk októberben? – A Punkt fotókiállítás ajánlója

Októberben sem maradunk izgalmas fotókiállítások nélkül, hiszen ismét számos múzeum és galéria várja új tárlatokkal a látogatóit. World Press Photo, Ruth Orkin életműve, és a 10 éves TOBE Gallery. Ezekre a tárlatokra mindenképp érdemes ellátogatni.

Mit nézzünk szeptemberben? – A Punkt fotókiállítás ajánlója

Szeptemberben sem maradunk izgalmas fotókiállítások nélkül, hiszen ismét számos múzeum és galéria várja új tárlatokkal a látogatóit. A víz eltűnésének következményei, a Városliget utóbbi 50 éve, Brazília 1940 és 1960 között, valamint Vydareny Iván ötven fotója. Ezekre a tárlatokra mindenképp érdemes ellátogatni.

Mit nézzünk júniusban? – A Punkt fotókiállítás ajánlója

Júniusban sem maradunk izgalmas fotókiállítások nélkül, hiszen ismét számos múzeum és galéria várja új tárlatokkal a látogatóit. Fiatal magyar fotográfusok, mindennapi kudarcok, összegzések, boszorkányok és egy magyar szemorvos élete Kongóban. Ezekre a kiállításokra mindenképp érdemes ellátogatni.

A lokális és globális értékek versenye – Juan Brenner fényképei a TOBE Galleryben

A Tomas Opitz és Bea Puskás által életre hívott TOBE Gallery most Juan Brenner fényképeiből rendezett kiállítást Genesis címmel. A Guatemalát és annak fővárosát bemutató fényképsorozat a természetes és épített környezetre, az ott élő emberekre, illetve ezek részleteire koncentrál. A közeli, máskor az egész teret megmutató felvételek Közép-Latin-Amerika kultúráját, vallását, illetve az ezekre egyre erősebben ható globalizáció jelenségét tárják fel. A TOBE Gallery kereskedelmi galériaként számos művésszel tart kapcsolatot, ám Juan Brennerrel folytatott együttműködése részben egy szerencsés véletlennek is köszönhető.

Mit nézzünk februárban? – A Punkt fotókiállítás ajánlója

Nem maradunk februárban sem fontos és izgalmas fotókiállítások nélkül, számos múzeum és galéria várja új tárlatokkal és programokkal a látogatóit. Az egyéni- és csoportos kiállításokon olyan témákkal találkozhatunk, mint a világunk vizualitása, az urbanizáció, az ég és a szakralitás vagy a női fotóművészek látásmódja. Ezekre a tárlatokra mindenképp érdemes ellátogatni.

Körforgásban – Bohus Réka kiállításáról

A fiatal alkotó, Bohus Réka Ami maradt című kiállításán 15 nagyméretű táblaképet és egy térinstallációt láthatunk. A kiállítás anyagában egy személyes témát, saját szüleinek elvesztését dolgozza fel az alkotó a művészetterápia módszereivel és a fotográfia eszközeivel.

Milyen fotókiállításokat nézzünk júliusban?

Belföldi utazásaink remek kiindulópontja lehet egy kortárs tárlat, ezért megnéztük, melyek a legérdekesebb budapesti és vidéki lehetőségek a kortárs fotográfia kedvelői számára. Figyeljünk, mert bár sok helyen még a maszk sem kötelező, más helyeken viszont előre egyeztetett időpontban, a házirend betartása mellett adhatjuk át magunkat a műélvezetnek.

Májusi programajánló, ha már unod a sorozatnézést

Bár a múzeumok és galériák többsége még zárva tart, az élet nem állt meg a hazai és nemzetközi szcénában, rengeteg online program, képzés és beszélgetés várja a kortárs fotográfia iránt érdeklődő, önkéntes karanténban ülőket